Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Apple: Πώς έχασε 1 τρισ. δολάρια της αξίας της σε έναν χρόνο

Πλανήτης
Tags: Apple

Κάτω από τα 2 τρισ. δολάρια έπεσε η αποτίμηση της Apple στην χρηματιστηριακή συνεδρίαση της Τρίτης 3/1 για πρώτη φορά από το 2021 και ακριβώς έναν χρόνο από την ημέρα που η αξία της έφτασε τα 3 τρισ. δολάρια.

Οι μετοχές της εταιρείας στην Wall Street έχασαν σχεδόν 4% με φόντο τις ανησυχίες της αγοράς για προβλήματα στην παραγωγή.

Σύμφωνα με έκθεση της Nikkei, η εταιρεία πρόσφατα ενημέρωσε αρκετούς από τους προμηθευτές της για παραγωγή λιγότερων εξαρτημάτων για ορισμένα από τα πιο δημοφιλή της προϊόντα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, όπως τα AirPods, τα Apple Watch και τα MacBooks.

Σύμφωνα με το CNNi, όπως και οι άλλες τεχνολογικές εταιρείες, η Apple έχει βρεθεί αντιμέτωπη με τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και τον προβληματισμό πως μια ενδεχόμενη ύφεση θα μπορούσε να περιορίσει τις αγορές των καταναλωτών στα πιο «ακριβά» προϊόντα, όπως είναι τα iPhone.

Ωστόσο, σημειώνεται πως παρά της πτώση στην κεφαλαιοποίηση της Apple, άλλες τεχνολογικές εταιρείες είχαν ακόμα πιο απότομη πτώση σε επίπεδο έτους. Συγκεκριμένα, η μετοχή της Amazon έπεσε κατά 50% και η Meta αποδυναμώθηκε κατά 63%, την ώρα που η μετοχή της Apple έχασε κατά 31% την ίδια περίοδο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...