Τετάρτη
22 Μαΐου 2024

Αρχηγός Πολεμικού Ναυτικού Λιβύης: Αν έρθουν τουρκικά ερευνητικά πλοία, έχω εντολή να τα βυθίσω

Πλανήτης
Αποφασισμένα να μην αφήσουν να προχωρήσει η συμφωνία της Τουρκίας με την «κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης», είναι τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων του Στρατηγού Χαφτάρ, ο οποίος ελέγχει το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Φαράζ Αλ Μαχτάουι, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, διαμήνυσε πως εάν εμφανιστούν τουρκικά ερευνητικά πλοία στα ανοιχτά της Λιβύης, έχει εντολή να τα βυθίσει.

«Έχω διαταγή. Αν έρθουν τα ερευνητικά πλοία των Τούρκων, θα έχω μία λύση, να τα βουλιάξω εγώ».

Ο ίδιος, δήλωσε πως ο στρατηγός Χαφτάρ θα αντιδράσει στη συμφωνία και εξαπέλυσε πυρά κατά της «κυβέρνησης εθνικής ενότητας» και του «πρωθυπουργού» Σαράτζ, για τη συμφωνία:

«Αυτή τη συμφωνία έγραψαν οι Τούρκοι και ο Σαράτζ την υπέγραψε. Τα έγραψαν οι Τούρκοι όπως ήθελαν αυτοί. Είναι πάρα πολύ κακή η συμφωνία. (…) Αυτή η συμφωνία που έκαναν οι Τούρκοι με τον Σάρατζ είναι λάθος και θα δημιουργήσει πρόβλημα στην Ελλάδα, την Λιβύη, την Αίγυπτο και την Κύπρο. Ο Σάρατζ είναι Τούρκος, δεν είναι Λίβυος. Ο παππούς του είναι από την Τουρκία γι’ αυτό δεν είχε καμία αντίρρηση σε αυτή τη συμφωνία».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας για το ένταλμα σύλληψης κατά του Νετανιάχου - Ποιοι είναι υπέρ και ποιοι κατά

Διχάζει την Ευρώπη η χθεσινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) ότι θα ζητήσει εντάλματα σύλληψης εναντίον του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετ...

H 71χρονη γιαγιά Γκορντάνα δηλώνει Πρόεδρος χωρίς το όνομα της χώρας της – Ας της δώσουμε ένα όνομα για να παίζει

Σε νέα πρόκληση προχώρησε η νέα Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα. Την Τρίτη ανανεώθηκε η επίσημη ιστοσελίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας της γειτονικ...

Φόρτωση άρθρων...