Δευτέρα
03 Οκτωβρίου 2022

Άρχισε τα κομμουνιστικά καραγκιοζιλίκια ο Μελανσόν: Αμφισβητεί τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου

Πλανήτης

Χαμός με τα εκλογικά αποτελέσματα στις εκλογές της Γαλλίας καθώς το επιτελείο του Μελανσόν κατηγορεί ανοιχτά το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ότι δεν προσμέτρησε στις δυνάμεις της Nupes υποψηφίους που από την αρχή είχαν καταγραφεί ως υποψήφιοι της Συμμαχίας της Αριστεράς, στερώντας έτσι από την παράταξη τους 44.120 ψήφους που θα την έφερναν πρώτο κόμμα.

Σε ανακοίνωσή τους δεν αναφέρουν εάν θα προσβάλλουν τα αποτελέσματα του ΥΠΕΣ στο Συμβούλιο Επικρατείας αλλά υπόσχονται ότι εάν νικήσουν την Κυριακή 19/6 θα δημιουργήσουν μια ανεξάρτητη εκλογική αρχή «που θα ξεφορτωθεί τις ανέντιμες πρακτικές του υπουργού Ντερμανέν» (Υπουργός Εσωτερικών).

Έκκληση στον γαλλικό Τύπο

Καλούν ακόμα τα μέσα ενημέρωσης να δημοσιεύσουν τους δικούς τους υπολογισμούς όπως έκανε η Le Monde, η οποία «διόρθωσε» το υπουργείο Εσωτερικών δίνοντας πρωτιά στην παράταξη του Μελανσόν έναντι του Μακρόν.

Να υπενθυμίσουμε ότι είχε υπάρξει κόντρα ανάμεσα στη συμμαχία Μελανσόν και το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών γιατί αρχικά αρνιόταν να τους αναγνωρίσει στα αποτελέσματα ως ενιαίο κόμμα (λέγοντας αρχικά ότι γράφει τα συστατικά κόμματα και όχι την ομπρέλα).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 3 Οκτωβρίου

Γεγονότα 1866: Θεμελιώνεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. 1908: Ιδρύεται η εφημερίδα Pravda από τον Λέον Τρότσκι, ως όργανο των εξόριστων Ρώσων κομμουνιστών. 1926: Εγκαι...

Δέσμευση Μακρόν σε Ζελένσκι: Θα εργαστώ για την επιβολή «νέων κυρώσεων» κατά της Ρωσίας

Στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ουκρανό ομόλογό του, ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύθηκε να «εργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους του για την επιβολή νέων κυρώσεων» εναντίον ...