Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

AstraZeneca: Αποτελεσματικό το κοκτέιλ αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού

Θετικά είναι τα νέα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Η AstraZeneca ανακοίνωσε σήμερα ότι το κοκτέιλ αντισωμάτων που παρασκεύασε μετά τα εμβόλια ανταποκρίθηκε στους κύριους στόχους του σε δοκιμή προχωρημένης φάσης. Αυτό είναι το πρώτο ενέσιμο χορηγούμενο σκεύασμα προστασίας κατά τον κορωνοϊό.

Το φαρμακευτικό σκεύασμα βοήθησε να μειωθούν οι πιθανότητες εκδήλωσης σοβαρών επιπλοκών από τον κορωνοϊό ή θανάτου σε ασθενείς που δεν είχαν νοσηλευτεί.

Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι το πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων της, που φέρει την ονομασία AZD7442, πέτυχε σε δοκιμή τρίτου σταδίου να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης σοβαρής Covid-19 ή θανάτου κατά 50% σε ασθενείς που ήταν συμπτωματικοι για επτά ημέρες ή λιγότερο, ανταποκρινόμενο στο στόχο της δοκιμής.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της AstraZeneca ανέφερε ότι «μια πρόωρη επέμβαση με το αντίσωμά μας μπορεί να μειώσει σημαντικά την εξέλιξη σε σοβαρή νόσο και η προστασία συνεχίζεται για περισσότερο από έξι μήνες». Η φαρμακευτική εταιρεία θα συζητήσει τα δεδομένα με τις υγειονομικές Αρχές.

Ακόμα, η AstraZeneca αναπτύσσει το κοκτέιλ αντισωμάτων ως θεραπεία για την προστασία ανθρώπων που δεν έχουν αρκετά ισχυρή ανοσολογική απόκριση στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. 

Την προηγούμενη εβδομάδα ζήτησε έκτακτη έγκριση από τις αμερικανικές ρυθμιστικές Αρχές για τη χρήση του ως φαρμάκου για την πρόληψη της νόσου.

Πριν από δύο μήνες η φαρμακευτική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι το φάρμακο-κοκτέιλ αντισωμάτων που παρασκεύασε είχε κατά 77% επιτυχία στην πρόληψη των συμπτωμάτων κορωνοϊού σε ομάδες υψηλού κινδύνου του πληθυσμού.

Τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής έδειξαν ότι ούτε ένας από εκείνους που έλαβαν το σκεύασμα ανέπτυξε σοβαρά τη νόσο ούτε κινδύνεψε να πεθάνει.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Βόρεια Κορέα έκανε πυραυλική δοκιμή Κρουζ και δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου αντιαεροπορικού πυραύλου

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε χθες Παρασκευή σε δοκιμή κεφαλής πυραύλου Κρουζ και σε δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου αντιαεροπορικού πυραύλου, όπως μεταδίδει σήμερα το βορειοκορεατικό π...

Σημάδια αποκλιμάκωσης στη Mέση Ανατολή: Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το Iσραηλινό πλήγμα στην Ισφαχάν

O υπουργός Εξωτερικών του Ιράν υποστήριξε ότι «αυτό που έγινε την προηγούμενη νύχτα δεν ήταν επίθεση». Αναφερόμενος στα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν, είπε ότι «έμοιαζαν περισσότερο με...

Αυστραλία: Κατηγορίες για τρομοκρατία σε βάρος του 16χρονου που μαχαίρωσε επίσκοπο στο Σίδνεϊ

Χιλιάδες μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν σήμερα σε τεμένη ανά το Σίδνεϊ για την προσευχή της Παρασκευής παρά την ανησυχία για επιθέσεις αντεκδίκησης μετά την απαγγελία κατηγοριών για τ...

Φόρτωση άρθρων...