Πέμπτη
08 Δεκεμβρίου 2022

AstraZeneca: Αποτελεσματικό το κοκτέιλ αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού

Θετικά είναι τα νέα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Η AstraZeneca ανακοίνωσε σήμερα ότι το κοκτέιλ αντισωμάτων που παρασκεύασε μετά τα εμβόλια ανταποκρίθηκε στους κύριους στόχους του σε δοκιμή προχωρημένης φάσης. Αυτό είναι το πρώτο ενέσιμο χορηγούμενο σκεύασμα προστασίας κατά τον κορωνοϊό.

Το φαρμακευτικό σκεύασμα βοήθησε να μειωθούν οι πιθανότητες εκδήλωσης σοβαρών επιπλοκών από τον κορωνοϊό ή θανάτου σε ασθενείς που δεν είχαν νοσηλευτεί.

Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι το πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων της, που φέρει την ονομασία AZD7442, πέτυχε σε δοκιμή τρίτου σταδίου να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης σοβαρής Covid-19 ή θανάτου κατά 50% σε ασθενείς που ήταν συμπτωματικοι για επτά ημέρες ή λιγότερο, ανταποκρινόμενο στο στόχο της δοκιμής.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της AstraZeneca ανέφερε ότι «μια πρόωρη επέμβαση με το αντίσωμά μας μπορεί να μειώσει σημαντικά την εξέλιξη σε σοβαρή νόσο και η προστασία συνεχίζεται για περισσότερο από έξι μήνες». Η φαρμακευτική εταιρεία θα συζητήσει τα δεδομένα με τις υγειονομικές Αρχές.

Ακόμα, η AstraZeneca αναπτύσσει το κοκτέιλ αντισωμάτων ως θεραπεία για την προστασία ανθρώπων που δεν έχουν αρκετά ισχυρή ανοσολογική απόκριση στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. 

Την προηγούμενη εβδομάδα ζήτησε έκτακτη έγκριση από τις αμερικανικές ρυθμιστικές Αρχές για τη χρήση του ως φαρμάκου για την πρόληψη της νόσου.

Πριν από δύο μήνες η φαρμακευτική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι το φάρμακο-κοκτέιλ αντισωμάτων που παρασκεύασε είχε κατά 77% επιτυχία στην πρόληψη των συμπτωμάτων κορωνοϊού σε ομάδες υψηλού κινδύνου του πληθυσμού.

Τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής έδειξαν ότι ούτε ένας από εκείνους που έλαβαν το σκεύασμα ανέπτυξε σοβαρά τη νόσο ούτε κινδύνεψε να πεθάνει.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισπανία: 150 τραυματίες από σύγκρουση τρένων

Τουλάχιστον 150 είναι οι τραυματίες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, απο τη σύγκρουση τρένων στον σταθμό Montcada i Reixac στην περιοχή της Βαρκελώνης στην Ισπανία. Οι περισσό...

Λαβρόφ: Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε σοβαρές προτάσεις για το τέλος του πολέμου

Εάν υπάρχει μια σοβαρή πρόταση για το πώς θα σταματήσει η σύγκρουση στην Ουκρανία, η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει, αλλά πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ρωσικά συμφέροντα, δήλωσε ο Ρώ...

Φόρτωση άρθρων...