Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Ασύλληπτη τραγωδία στο Μαρόκο από τα 7 Ρίχτερ - Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί

Πλανήτης

Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία στο Μαρόκο για να εντοπίσουν επιζώντες στα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν από τον φονικότερο σεισμό εδώ και έξι δεκαετίες στη χώρα.

Στους 2.012 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, στον νεότερο προσωρινό απολογισμό της τραγωδίας.

Ο αριθμός των τραυματιών φτάνει τους 2.059 - εκ των οποίων 1.404 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - ενώ άγνωστος είναι ακόμα ο αριθμός των εγκλωβισμένων.

Η σεισμική δόνηση των 7 βαθμών σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής (στη μία τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρο της οποίας βρισκόταν στην επαρχία αλ Χαούζ, νοτιοδυτικά της τουριστικής πόλης Μαρακές.

Το βασιλικό παλάτι της χώρας κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος ενώ ανέφερε επίσης ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα αναπτύξουν ομάδες διάσωσης για να παρέχουν στις πληγείσες περιοχές καθαρό πόσιμο νερό, προμήθειες τροφίμων, σκηνές και κουβέρτες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντόναλντ Τραμπ: Παρενέβη «στον αέρα» του FOX και εκθείασε την αστυνομία για την εκκένωση στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD) εκθείασε ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, για την απομάκρυνση φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών από κτίριο του Πανεπιστημ...

Deutsche Welle: Ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου ετοιμάζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η ισραηλινή κυβέρνηση βλέπει με ανησυχία προς τη Χάγη. Εκεί είναι η έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), το οποίο, όπως λέγεται, ετοιμάζει μέσα στην εβδομάδα διεθνές ένταλ...

Καζακστάν: Πρώην υπουργός σκότωσε στο ξύλο τη γυναίκα του μέσα σε εστιατόριο (βίντεο)

Φρίκη προκαλεί βίντεο που καταγράφει τη φριχτή δολοφονία της συζύγου πρώην υπουργού στο Καζακστάν από τα ίδια του τα χέρια. Η δολοφονία καταγράφεται καρέ καρέ σε ένα σοκαριστικό...

Φόρτωση άρθρων...