Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Ο Καρλ Νεχάμερ νέος καγκελάριος της Αυστρίας

Πλανήτης

Ο Καρλ Νεχάμερ αναλαμβάνει την καγκελαρία της Αυστρίας. Το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα της Αυστρίας επέλεξε ως ηγέτη του κόμματος τον υπουργό Εσωτερικών, Καρλ Νεχάμερ. Ο Νεχάμερ θα γίνει και καγκελάριος της χώρας μετά την παραίτηση του Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

“Ορίσθηκα σήμερα ομοφώνως από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος (ÖVP) πρόεδρος του κόμματος και, κατά συνέπεια, υποψήφιος για την θέση του καγκελαρίου”, δήλωσε ο Καρλ Νεχάμερ στους δημοσιογράφους στην Βιέννη.

Ο 49χρονος πολιτικός ανακοίνωσε με την ευκαιρία αυτή ευρύ κυβερνητικό ανασχηματισμό. Ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ θα αναλάβει και πάλι την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο υποψήφιος καγκελάριος ανακοίνωσε ότι ο Μάγκνους Μπρούνερ, υφυπουργός Περιβάλλοντος, αναλαμβάνει το υπουργείο των Οικονομικών.

Ο Καρλ Νεχάμερ θα είναι ο πέμπτος Αυστριακός καγκελάριος που αναλαμβάνει από το 2016. Η ημερομηνία της ορκωμοσίας του δεν έχει ανακοινωθεί.

Ο Σάλενμπεργκ αποφάσισε να παραιτηθεί από την καγκελαρία μόλις δύο μήνες μετά που ανέλαβε καθήκοντα. Όπως τόνισε θα παραμείνει στη θέση του ώσπου το κόμμα να εκλέξει νέο ηγέτη, αφού ο Κουρτς ανακοίνωσε την αποχώρησή του. 

Ο  ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος είχε ανακοινώσει ότι αποχωρεί από την πολιτική και θα αποχωρούσε παράλληλα και από την ηγεσία του κόμματος σήμερα.

Σε δήλωσή του ο Σάλενμπεργκ είπε ότι πιστεύει πως “και οι δύο θέσεις, επικεφαλής της κυβέρνησης και του αυστριακού κόμματος που είχε λάβει τις περισσότερες ψήφους- θα έπρεπε να κατέχονται ξανά από το ίδιο πρόσωπο. Ως εκ τούτου, διαθέτω τη θέση μου ως καγκελάριου αμέσως μόλις καθοριστεί η σχετική πορεία εντός του κόμματος”.

Ο Σάλενμπεργκ ανέλαβε την Καγκελαρία αμέσως μετά την παραίτηση Κουρτς μετά την έναρξη της έρευνας εναντίον του για διαφθορά. Ωστόσο, μέχρι σήμερα ο Κουρτς είχε παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Δύο ύποπτοι κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους (Videos)

Έφεση κατά της προφυλάκισής τους κατέθεσαν δύο ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση στον πολυχώρο «Crocus City Hall» στη Μόσχα. Ο Αμιρτσόμ Ισλάμοφ και ο πατέρας του Ισροήλ Ισλάμ...

Φόβοι για αναταράξεις στο παγκόσμιο εμπόριο μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key, στη Βαλτιμόρης, αποτελεί «μεγάλη καταστροφή» για την οικονομία, καθώς απειλεί με μεγάλη αναστάτωση τις μεταφορές αξίας ύψους 80 δισ. δολ...

Φόρτωση άρθρων...