Κυριακή
28 Απριλίου 2024

BBC: Σε αναστολή παρουσιαστής που πλήρωνε ανήλικο για γυμνές φωτογραφίες

Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία η είδηση ότι παρουσιαστής του BBC πλήρωσε έφηβο για να του στέλνει φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου.

Υπό την πίεση της Κυβέρνησης, η διοίκηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε, σε συνεργασία με τις αστυνομικές Αρχές, έρευνα έπειτα από καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν στον βρετανικό Τύπο ότι παρουσιαστής πλήρωσε ένα παιδί 17 ετών χιλιάδες λίρες για να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες.

Πλήρωσε πάνω από 35.000 λίρες

Η «Sun» δημοσίευσε το βράδυ της Παρασκευής τη μαρτυρία της μητέρας του παιδιού, η οποία κατηγόρησε έναν προβεβλημένο παρουσιαστή του BBC, χωρίς να τον κατονομάσει, ότι εκείνος πλήρωσε δεκάδες χιλιάδες λίρες στο παιδί της όταν ήταν 17 ετών για να του στείλει πορνογραφικές φωτογραφίες. Δε διευκρινίστηκε αν το παιδί είναι κορίτσι ή αγόρι.

Η μητέρα του παιδιού, που σήμερα είναι 20 ετών και χρήστης ναρκωτικών, ανέφερε στην «Sun» ότι ο άνδρας παρουσιαστής πλήρωσε τον/την έφηβο/η πάνω από 35.000 λίρες επί τρία χρόνια για να του στέλνει φωτογραφίες ενώ έκαναν και βιντεοκλήσεις. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι είχε δει τον παρουσιαστή «γυμνό μέχρι το εσώρουχο σε μια βιντεοκλήση».

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι η οικογένεια επικοινώνησε με το BBC στις 19 Μαΐου για να τους ενημερώσει για το συμβάν, αλλά ο παρουσιαστής συνέχισε να παρουσιάζει εκπομπές για αρκετές ακόμη εβδομάδες.

Παρέμβαση της υπουργού Πολιτισμού

Λίγο μετά από μια επείγουσα τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού, Λούσι Φρέιζερ, και του γενικού συμβούλου του BBC, Τιμ Ντέιβι, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας ανέφερε σε ανακοίνωσή του «ότι ένας άνδρας μέλος του προσωπικού του τέθηκε σε διαθεσιμότητα» και ότι ο όμιλος «εργάζεται να εξακριβώσει τα γεγονότα το συντομότερο δυνατό».

Η Φρέιζερ έκανε λόγο στο Twitter για «βαθιά ανησυχητικές» καταγγελίες και τόνισε ότι «είναι σημαντικό να δοθεί τώρα στοv ραδιοτηλεοπτικό φορέα ο χώρος να διεξάγει την έρευνά του, να αποδείξει τα γεγονότα και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα».

Στη ανακοίνωσή της, η διοίκηση του BBC επιβεβαίωσε ότι ενημερώθηκε «τον Μάιο» για μια καταγγελία και ότι «νέες καταγγελίες» έφτασαν στη διοίκηση την Πέμπτη.

«Η ομάδα των ερευνητών του BBC εξέταζε (αυτή την υπόθεση) από τότε που καταγγέλθηκε και η υπόθεση παρακολουθείται ενεργά», δήλωσε ο Τιμ Ντέιβι σε εσωτερικό υπόμνημα.

Το BBC είχε ήδη επισημάνει την Παρασκευή «να αντιμετωπίζονται όλες οι κατηγορίες πολύ σοβαρά» και να υπάρχει «μια διαδικασία για την προληπτική αντιμετώπισή τους».

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση φέρνει σε δύσκολη θέση τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα του οποίου η αμεροληψία αμφισβητείται τακτικά και του οποίου ο πρόεδρος αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον Απρίλιο σε μια υπόθεση σύγκρουσης συμφερόντων επειδή βοήθησε, πριν από το διορισμό του ως επικεφαλής του BBC, τον πρώην Πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, για να πάρει δάνειο.

Από την πρώτη στιγμή πολλά είναι τα διάσημα ονόματα του BBC, που προσπάθησαν να καθαρίσουν το όνομά τους, δηλώνοντας δημόσια ότι δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 28 Απριλίου

Γεγονότα 1686: Δημοσιεύεται ο πρώτος τόμος των αρχών του Ισαάκ Νεύτωνα 1788: Το Μέριλαντ γίνεται η έβδομη πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών 1789: ...

Χούθι: Εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν την Παρασκευή επίθεση με πυραύλους εναντίον δύο πετρελαιοφόρων δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα το διοικητήριο των αμερικανικών...

Φόρτωση άρθρων...