Πέμπτη
23 Μαρτίου 2023

BioNTech: «Το εμβόλιο κατά της παραλλαγής Όμικρον θα καθυστερήσει»

Πλανήτης

«Η παράδοση του εμβολίου κατά της παραλλαγής Όμικρον αναβάλλεται για τον Απρίλιο ή τον Μάιο», ανέφερε o επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας «BioNTech», Oυγκούρ Σαχίν, μιλώντας στην τηλεόραση της «Bild».

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας είχε ανακοινώσει ότι η παράδοση του ενέσιμου σκευάσματος είναι προγραμματισμένη για τα τέλη Μαρτίου.

Ωστόσο, ο Ουγκούρ Σαχίν είπε ότι ο λόγος που καθυστερεί το εμβόλιο είναι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA). 

«Ο ΕΜΑ έπρεπε να περιμένει περισσότερο από το προγραμματισμένο για τα δεδομένα που απαιτούνται για έγκριση», τόνισε ο 56χρονος Oυγκούρ Σαχίν.

«Δεν πρέπει να περιμένουμε ποτέ ότι θα απαλλαγούμε από τον Covid»

Οι αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές έπρεπε να διερευνήσουν εάν ένα εμβόλιο κατά της μετάλλαξης Όμικρον εξακολουθεί να αξίζει τον κόπο. Εάν είναι απαραίτητο, η BionTech θα μπορούσε να αναπτύξει εμβόλια για νέες παραλλαγές, προσθέτει. 

Επίσης, ο Σαχίν επισημαίνει ότι πλέον η κατάσταση με τον κορωνοϊό δεν είναι δραματική. Ωστόσο, υποστηρίζει ότι «δεν πρέπει να περιμένουμε ποτέ ότι θα απαλλαγούμε από τη νόσο Covid».

«Όταν ξεκίνησε η πανδημία, συνειδητοποιήσαμε ότι ο κόσμος δεν ήταν προετοιμασμένος για αυτήν. Ένα σημαντικό εμπόδιο είναι ότι δεν υπάρχει ικανότητα για την παραγωγή των απαιτούμενων εμβολίων. Οι χώρες που δεν μπορούν να εγγυηθούν τη δική τους παραγωγή εμβολίων, είναι αυτές που υποφέρουν ιδιαίτερα από τη νόσο», προσθέτει ο Σαχίν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σεισμός 6,5 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν (χάρτες)

Ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ έγινε στο ανατολικό Αφγανιστάν. Η ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στο Πακιστάν. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον ορεινό όγκο του Ινδ...

Φόρτωση άρθρων...