Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Bloomberg: Ο Μπάιντεν ανακοινώνει εμπάργκο των ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν είναι έτοιμη να επιβάλει απαγόρευση στις εισαγωγές ρωσικής ενέργειας από τις ΗΠΑ την Τρίτη χωρίς τη συμμετοχή των Ευρωπαίων συμμάχων της, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η απαγόρευση θα περιλαμβάνει ρωσικό πετρέλαιο, υγροποιημένο φυσικό αέριο και άνθρακα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους συμμάχους, οι οποίοι εξαρτώνται περισσότερο από τις ΗΠΑ στη ρωσική ενέργεια, αναφέρει πηγή που μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δέχεται πιέσεις να δράσει ακόμη παραπάνω, από τα τέλη του περασμένου μήνα, όταν ο ηγέτης της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε μια απρόκλητη και αιματηρή εισβολή στην Ουκρανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα το σχέδιό της για διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και ενίσχυση της ενεργειακής της ασφάλειας, προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από την Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Deutsche Welle: Ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου ετοιμάζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η ισραηλινή κυβέρνηση βλέπει με ανησυχία προς τη Χάγη. Εκεί είναι η έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), το οποίο, όπως λέγεται, ετοιμάζει μέσα στην εβδομάδα διεθνές ένταλ...

Guardian: Τι σημαίνουν για το μέλλον της κυβέρνησης Μπάιντεν οι διαδηλώσεις στα πανεπιστήμια

Ακόμα και σε ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων μπορεί να αναδειχθούν οι κινητοποιήσεις των φοιτητών στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ με τον βρετανικό Guardian να σημειώνει ότι «οι πολιτικές...

Φόρτωση άρθρων...