Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Boeing: Eξετάζει «πάγωμα» της παραγωγής των 737 Max

Πλανήτης
«Πάγωμα» της παραγωγής των 737 Max εξετάζει η Boeing. Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών υπολόγιζε ότι τα 737 Max θα βρίσκονταν εδώ και μήνες ξανά στους αιθέρες.

Καθώς παραμένουν καθηλωμένα και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε οι ρυθμιστικές αρχές θα δώσουν το πράσινο φως για να χρησιμοποιηθούν και πάλι, o αμερικανικός αεροναυπηγικός κολοσσός εξετάζει την μείωση της παραγωγής ή ακόμη και να την παγώσει.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η διοίκηση φαίνεται να θεωρεί πως το «πάγωμα» της παραγωγής είναι αυτή τη στιγμή η πιο βιώσιμη επιλογή. Το διοικητικό συμβούλιο συνεδριάζει από χθες για το θέμα και ενδεχομένως να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις εντός της ημέρας.

Η παραγωγή έχει μειωθεί από τον Απρίλιο. Μία νέα μείωση θα πυροδοτούσε περικοπές σε θέσεις εργασίας, ενώ θα επιβάρυνε και τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, αφού οι πάγιες δαπάνες θα πρέπει να μοιραστούν σε μικρότερο αριθμό αεροσκαφών.

Οι ρυθμιστικές Αρχές παγκοσμίως καθήλωσαν τα Max τον Μάρτιο μετά από αεροπορική τραγωδία στην Αιθιοπία. Ήταν η δεύτερη σε διάστημα πέντε μηνών με το συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους. Είχε προηγηθεί η συντριβή αεροσκάφους της Lion Air στην Ινδονησία. Τα δύο δυστυχήματα άφησαν πίσω τους 346 νεκρούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σλοβακία: Ξανά στο χειρουργείο ο Ρόμπερτ Φίτσο – «Η κατάστασή του παραμένει πολύ σοβαρή»

Παραμένει πολύ σοβαρή η κατάσταση της υγείας του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος την Τετάρτη έπεσε θύμα πυροβολισμών. Ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός, ο οποίος τραυμ...

Μετά τη Σιλιάνοφσκα προκαλεί και ο Μιτσκόσκι: «Θα αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω, αν θέλετε, πάμε Χάγη» (Video)

Τη γραμμή που χάραξε η νέα Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα φαίνεται πως ακολουθεί και ο πρόεδρος του VMRO και νέος Πρωθυπουργός της χώρας, Χριστιάν Μιτσκόσκι...

Φόρτωση άρθρων...