Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Bομβαρδίζεται η Μαριούπολη κάθε 10 λεπτά - Ζελένσκι: «Όχι» στα ρωσικά τελεσίγραφα

Εικόνες καταστροφής καταγράφονται στη Μαριούπολη, μετά το ρωσικό τελεσίγραφο για παράδοση της πόλης, το οποίο εξέπνευσε τα ξημερώματα, με τις ρωσικές δυνάμεις να βομβαρδίζουν κάθε 10 λεπτά την πόλη, ενώ συνεχίζουν το σφυροκόπημα σε Οδησσό και Κίεβο, όπου στην τελευταία πόλη έχει επιβληθεί απαγορευτικό κυκλοφορίας για 35 ώρες. «Δεν θα υποκύψουμε ποτέ σε ρωσικά τελεσίγραφα για το Κίεβο και τη Μαριούπολη» διαμηνύει σε νέο μήνυμά του ο Ουκρανός πρόεδρος.

Η Ουκρανία δεν θα υποκύψει ποτέ σε τελεσίγραφα από τη Ρωσία και πόλεις όπως το Κίεβο, η Μαριούπολη ή το Χάρκοβο δεν θα αποδεχτούν τη ρωσική κατοχή, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Έχουμε ένα τελεσίγραφο με σημεία. "Ακολουθήστε τα και μετά θα τελειώσουμε τον πόλεμο"», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε από την ουκρανική κρατική ραδιοτηλεοπτική εταιρεία Suspilne. «Η Ουκρανία δεν μπορεί να εκπληρώσει το τελεσίγραφο», ξεκαθάρισε.

Στο μεταξύ, στους οκτώ ανέρχονται οι νεκροί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς τη νύχτα σε εμπορικό κέντρο στην ουκρανική πρωτεύουσα. «Οι βόμβες πέφτουν κάθε 10 λεπτά. Τα πολεμικά πλοία του ρωσικού ναυτικού βομβαρδίζουν. Χθες οι στρατιώτες εξουδετέρωσαν τέσσερα τανκς, [καθώς και] τεθωρακισμένα οχήματα και στρατεύματα. Χρειαζόμαστε ακόμα πυρομαχικά, αντιαρματικά όπλα και αεράμυνα», δήλωσε στο CNN Ουκρανός αξιωματικός του Στρατού στη Μαριούπολη.

«Η Ρωσία διαπράττει εγκλήματα πολέμου» τόνισε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, προσερχόμενος στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών. Πρόσθεσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών θα σκεφτούν επιπλέον κυρώσεις, κυρίως στην ενέργεια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: 17χρονος παραδόθηκε στις αρχές για την επίθεση στον ευρωβουλευτή Ματίας Έκε

Ένας 17χρονος παραδόθηκε σήμερα (5/5) στις αρχές στη Γερμανία δηλώνοντας πως είναι ένας από τους δράστες της επίθεσης προχθές, Παρασκευή, εναντίον του Σοσιαλδημοκράτη ευρωβουλευτή ...

Ευχές πάπα Φραγκίσκου για Ορθόδοξο Πάσχα: «Ο Αναστηθείς Κύριος να γεμίσει με χαρά και με ειρήνη όλους»

Ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ευχήθηκε καλό Πάσχα για το Πάσχα των Ορθοδόξων. Ειδικότερα, ο Φραγκίσκος υπογράμμι...

Φόρτωση άρθρων...