Συναγερμός έχει σημάνει στην πλατφόρμα Booking και τους πελάτες της. Συγκεκριμένα, έγινε παραβίαση δεδομένων χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε λεπτομέρειες κρατήσεων και τηλέφωνα πελατών, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για στοχευμένες επιθέσεις phishing, προκαλώντας ανησυχία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιτιθέμενοι απέκτησαν πρόσβαση σε ονόματα, διευθύνσεις e-mail, αριθμούς τηλεφώνου και πληροφορίες κρατήσεων. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι από τα δικά της συστήματα δεν υπήρξε πρόσβαση σε οικονομικά στοιχεία πελατών, ωστόσο το είδος των δεδομένων που διέρρευσαν είναι αρκετό για να προκαλέσει απάτες.
Σε μήνυμα προς τους πελάτες της, η Booking.com αναφέρει: «Πρόσφατα εντοπίσαμε ύποπτη δραστηριότητα που επηρέασε έναν αριθμό κρατήσεων και προχωρήσαμε αμέσως σε ενέργειες για να περιορίσουμε το περιστατικό».
Η εταιρεία αποστέλλει προειδοποιητικά email στους πελάτες που ενδέχεται να επηρεάστηκαν, τονίζοντας ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος απάτης.
Η Booking.com καλεί τους πελάτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι σε πιθανές επιθέσεις phishing και υπογραμμίζει: «Η Booking.com δεν θα ζητήσει ποτέ από τους επισκέπτες να κοινοποιήσουν στοιχεία πιστωτικής κάρτας μέσω email, τηλεφώνου, WhatsApp ή SMS, ούτε θα ζητήσει από τους επισκέπτες να κάνουν τραπεζική μεταφορά διαφορετική από τους όρους πληρωμής που αναφέρονται στην επιβεβαίωση της κράτησής τους».
Η πλατφόρμα αποτελεί το επίκεντρο για ψηφιακές απάτες λόγω της δημοφιλίας της. Το BBC υπενθυμίζει ότι έχει καταγράψει επανειλημμένα από το 2023 υποθέσεις στις οποίες χάκερ αποκτούσαν πρόσβαση σε λογαριασμούς ξενοδοχείων μέσα στο σύστημα της Booking.
Σε αυτή την περίπτωση, οι δράστες δεν χρειάζεται να παραβιάσουν τους λογαριασμούς των ξενοδοχείων, καθώς έχουν στοιχεία των πελατών, αυξάνοντας σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας μιας απάτης.
Ρώσοι χάκερ υπέκλεψαν λογαριασμούς του ΓΕΕΘΑ και αξιωματούχων σε ΝΑΤΟ, Ουκρανία, Βαλκάνια
Τουρκία: Εννέα οι νεκροί από την ένοπλη επίθεση σε σχολείο - 14χρονος ο δράστης του μακελειού
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις