Παρασκευή
31 Μαΐου 2024

CIA: Η Βόρεια Κορέα δημιουργεί θανατηφόρους ιούς και βακτήρια

Πλανήτης

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί έκθεση της CIA αναφορικά με την Βόρεια Κορέα, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι δημιουργεί θανατηφόρους ιούς και βακτήρια στο πλαίσιο του προγράμματος βιολογικού πολέμου!

Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει προσθέσει στο ήδη τεράστιο οπλοστάσιό του ιούς και βακτήρια σε μορφή όπλων ικανά να μεταδώσουν θανατηφόρες ασθένειες όπως η ευλογιά και η χολέρα.

Αρκετοί ειδικοί από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, που παρακολουθούν την πορεία της Βόρειας Κορέας και άλλων χωρών για τους κανονισμούς περί όπλων, έχουν προειδοποιήσει ότι αυτά τα βιολογικά όπλα θα μπορούσαν να αποδειχθούν πιο επικίνδυνα από τα πυρηνικά.

Η έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρει: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν ότι η ΛΔΚ [Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας] διαθέτει ένα αποκλειστικό, εθνικού επιπέδου επιθετικό πρόγραμμα BW [βιολογικών όπλων]. Η ΛΔΚ έχει την ικανότητα να παράγει βιολογικούς παράγοντες για στρατιωτικούς σκοπούς και την τεχνική ικανότητα να παράγει βακτήρια, ιούς και τοξίνες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως παράγοντες BW. Η ΛΔΚ έχει επίσης τη δυνατότητα να κατασκευάζει γενετικά βιολογικά προϊόντα. Η Πιονγκγιάνγκ είναι πιθανώς ικανή να εξοπλίζει πράκτορες BW με αντισυμβατικά συστήματα, όπως ψεκαστήρες και συσκευές έγχυσης δηλητηρίου, που έχουν αναπτυχθεί από τη ΛΔΚ για παράδοση χημικών όπλων και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη μυστική παράδοση ουσιών BW».

Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν χει ένα «επιθετικό πρόγραμμα BW» το οποίο παραβιάζει τις παγκόσμιες υποχρεώσεις του.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες προσδιόρισαν επίσης ότι η Βόρεια Κορέα είχε βιολογικά όπλα στο οπλοστάσιό της από τη δεκαετία του 1960 - αν όχι πριν.

Το 2020, ο ειδικός στα βιολογικά όπλα Andrew Weber εξέφρασε φόβους ότι ο Κιμ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την παγκόσμια κρίση Covid-19 για να κατασκευάσει βιολογικά όπλα.

Ο Weber έχει επίσης προειδοποιήσει στο παρελθόν ότι η Βόρεια Κορέα είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσει βιολογικά όπλα παρά πυρηνικά.

Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι η Βόρεια Κορέα έχει τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις για να παράγει μαζικά αυτά τα όπλα και να προχωρήσει στη διάδοσή τους με πυραύλους, drones, αεροπλάνα και ψεκαστήρες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ ελέγχει πλήρως τα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο – Συνεχίζεται η επίθεση στη Ράφα

Αψηφώντας τις επικρίσεις σε διεθνές επίπεδο, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεσή τους στη Ράφα, αφού ανακοίνωσαν χθες πως κατέλαβαν τον έλεγχο ουδέτερης ζώνης στρ...

Guardian: Σε συναγερμό η Ευρώπη για ύποπτο εμπρησμό και σαμποτάζ που συνδέεται με τη Μόσχα

Σε κατάσταση υψηλού συναγερμού βρίσκονται οι υπηρεσίες ασφαλείας στην Ευρώπη, μετά από μια σειρά από μυστηριώδεις πυρκαγιές και επιθέσεις σε υποδομές στη Βαλτική, τη Γερμανία και τ...

Φόρτωση άρθρων...