Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Citi: Στο 60% η πιθανότητα παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε.

Πλανήτης

Αναλυτές της Citi δήλωσαν σήμερα ότι πιστεύουν πως η Βρετανία θα ψηφίσει την Πέμπτη οριακά υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μια τέτοια οριακή ψήφος μπορεί να υπονομεύσει την πολιτική σταθερότητα και στη Βρετανία και στην Ένωση των 28 χωρών μελών.

«Βλέπουμε 60% πιθανότητα η πλειοψηφία των βρετανών ψηφοφόρων να επιλέξει την "παραμονή" στην Ε.Ε. στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, σημειώνει έρευνα της Citi προς τους πελάτες της. Μια 'οριακή παραμονή' (το βασικό μας σενάριο) μπορεί να συνεχίσει να υπονομεύει την πολιτική σταθερότητα στη Βρετανία και την Ε.Ε.».

«Μια ψήφος υπέρ της εξόδου μπορεί να έχει μείζονες συνέπειες στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές, την οικονομία, την πολιτική, προκαλώντας σημαντικές αναθεωρήσεις προς τα κάτω των βρετανικών και ευρωπαϊκών προβλέψεων για ανάπτυξη», επισημαίνει η Citi.

Στο 75% ανέρχεται σήμερα η πιθανότητα της επικράτησης της ψήφου υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βάσει των στοιχημάτων στο Betfair.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεωργία: Ένταση με διαδηλωτές έξω από το κοινοβούλιο μετά το βέτο της Προέδρου στο νόμο περί «ξένης επιρροής»

Στην Τυφλίδα διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα και βάζουν φωτιά στην σημαία της Ρωσίας, καθώς βαθαίνει η πολιτική κρίση στην Γεωργία με αφορμή τον αποκαλούμενο «ρωσικό νόμο». Χιλι...

Ρόμπερτ Φίτσο: Δεν υπάρχει πλέον άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του - Παραμένει σε σοβαρή κατάσταση

Ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα για την κατάσταση της υγείας του Σλοβάκου πρωθυπουργού, Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος φαίνεται να έχει διαφύγει τον άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του όμως παραμέν...

Φόρτωση άρθρων...