Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

CNN: Μυστικά VIP μέλη της Wagner ο Σουροβίκιν και δεκάδες άλλοι Ρώσοι αξιωματούχοι

Πλανήτης

Ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, επονομαζόμενος και «στρατηγός Αρμαγεδδών», ήταν μυστικό VIP μέλος της Wagner, αναφέρει το CNN επικαλούμενο σχετικά έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του.

Τα έγγραφα δείχνουν ότι ο Σουροβίκιν, που φημολογείται ότι έχει συλληφθεί, είχε προσωπικό αριθμό μητρώου στη Wagner. Μάλιστα, ο Σουροβίκιν περιλαμβάνεται στον κατάλογο μαζί με τουλάχιστον άλλους 30 ανώτερους ρωσικούς στρατιωτικούς και αξιωματούχους των πληροφοριών, οι οποίοι σύμφωνα φέρονται να είναι επίσης μέλη VIP της Wagner.

Ο Σουροβίκιν δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από το περασμένο Σάββατο, οπότε κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο οποίο παρακαλούσε το «αφεντικό» της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, να σταματήσει την εξέγερσή του. Το πού βρίσκεται έκτοτε παραμένει άγνωστο, με το Κρεμλίνο να παραπέμπει στο υπουργείο Άμυνας για την τύχη του.

Ο Σουροβίκιν είναι παρασημοφορημένος διοικητής της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και πήρε το παρατσούκλι «Στρατηγός Αρμαγεδδών» για τις αδίστακτες τακτικές του στη Συρία όπου βομβάρδιζε αμάχους.

H Wagner δεν απάντησε στο αίτημα του CNN για σχόλιο. Δεν είναι σαφές τι συνεπάγεται η ιδιότητα μέλους VIP στην παραστρατιωτική οργάνωση, και εάν υπάρχουν οικονομικά οφέλη.

Ο Σουροβίκιν ήταν γνωστό ότι είχε δεσμούς με την ομάδα των μισθοφόρων, αλλά τα έγγραφα εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την εγγύτητα των ανώτερων μελών του ρωσικού στρατού και της Wagner.

Κατά τη διάρκεια της βραχύβιας εξέγερσης του Πριγκόζιν, οι μαχητές του μπόρεσαν να καταλάβουν τη νότια ρωσική πόλη Ροστόφ-ον-Ντον, και χωρίς ουσιαστικά να αντιμετωπίσουν καμία αντίσταση από τον ρωσικό στρατό να προελάσουν προς τη Μόσχα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Μόσχα γίνονται εκκαθαρίσεις αξιωματικών και αξιωματούχων που υποστήριξαν τον Πριγκόζιν, την ώρα που συνεχίζεται η σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραμπ: «Οι Αριστεροί Παράφρονες προκαλούν χάος στα πανεπιστήμια για να αποσπάσουν την προσοχή από τα σύνορα»

Νέα ανάρτηση έκανε στα κοινωνικά δίκτυα ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της χώρας υποστηρίζει ότι οι διαμαρτυρίες υπέρ της Παλαιστίνη...

Deutsche Welle: Ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου ετοιμάζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η ισραηλινή κυβέρνηση βλέπει με ανησυχία προς τη Χάγη. Εκεί είναι η έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), το οποίο, όπως λέγεται, ετοιμάζει μέσα στην εβδομάδα διεθνές ένταλ...

Φόρτωση άρθρων...