Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Darcelle: Πέθανε στα 92 της η γηραιότερη εργαζόμενη drag queen στον κόσμο

Πλανήτης

Walter Cole, η διάσημη drag queen, γνωστή ως Darcelle XV, πέθανε σε ηλικία 92 ετών στο Πόρτλαντ του Όρεγκον την Πέμπτη 23/3/2023.

Η Darcelle, ήταν υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ και στέφθηκε ως η γηραιότερη εν ενεργεία drag performer στον κόσμο από το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες το 2016 και συνέχισε να διασκεδάζει το κοινό μέχρι το τέλος. Ως performer, η Darcelle ήταν γνωστή για το μακροβιότερο drag show στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ.

Εκτός σκηνής, η Darcelle υπερασπίστηκε τα LGBTQ+ δικαιώματα και συμμετείχε σε φιλανθρωπικό έργο στο Πόρτλαντ, έχοντας σημαντικό αντίκτυπο στην LGBTQ+ κοινότητα της πόλης.

Το κλαμπ που άνοιξε πριν από 50 χρόνια στο κέντρο του Πόρτλαντ, το Darcelle XV Showplace, έγινε πολιτιστικός θεσμός του Πόρτλαντ και το 2020 συμπεριλήφθηκε στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Τόπων ως ο πρώτος χώρος στο Όρεγκον ππου ξεχώρισε για την σημασία του στην ιστορία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Τις πρώτες μέρες λειτουργίας του, στις δεκαετίες του 1970 και 1980, θεωρούνταν ταμπού και διαδηλωτές διαμαρτύροντας έξω απο αυτό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Βόρεια Κορέα έκανε πυραυλική δοκιμή Κρουζ και δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου αντιαεροπορικού πυραύλου

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε χθες Παρασκευή σε δοκιμή κεφαλής πυραύλου Κρουζ και σε δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου αντιαεροπορικού πυραύλου, όπως μεταδίδει σήμερα το βορειοκορεατικό π...

Ανάλυση Guardian για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν: Τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια

Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση στο Ιράν την Παρασκευή, σε μια μάχη αντιποίνων μεταξύ των δύο εχθρών, λίγες ημέρες αφότου το Ιράν εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του Ισραή...

Αυστραλία: Κατηγορίες για τρομοκρατία σε βάρος του 16χρονου που μαχαίρωσε επίσκοπο στο Σίδνεϊ

Χιλιάδες μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν σήμερα σε τεμένη ανά το Σίδνεϊ για την προσευχή της Παρασκευής παρά την ανησυχία για επιθέσεις αντεκδίκησης μετά την απαγγελία κατηγοριών για τ...

Φόρτωση άρθρων...