Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Δείτε τη στιγμή που φάλαινες δολοφόνοι επιτίθενται σε ιστιοφόρο στην Ισπανία - Βίντεο

Πλανήτης

Αυτόπτης μάρτυρας που επέβαινε σε ιστιοπλοϊκό σκάφος κατέγραψε τη στιγμή που μια ομάδα φαλαινών-δολοφόνων επιτέθηκε στο σκάφος τους στα ανοικτά των ακτών της νότιας Ισπανίας αργά την Τετάρτη (24 Μαΐου) και μέσα στην Πέμπτη (25 Μαΐου), σε μια από τις δεκάδες παρόμοιες επιθέσεις φαλαινών-ορκών που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής φέτος στις ισπανικές και πορτογαλικές ακτές.

Η αγέλη έσπασε το πηδάλιο και τρύπησε το κύτος αφού εμβόλισε το ιστιοφόρο Mustique που κατευθυνόταν προς το Γιβραλτάρ, αναγκάζοντας το τετραμελές πλήρωμά του να επικοινωνήσει με τις ισπανικές αρχές για βοήθεια, δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής υπηρεσίας ναυαγοσωστικής.

Το βίντεο αυτόπτη μάρτυρα δείχνει τις όρκες να εμβολίζουν το σκάφος ενώ το πλήρωμα προσπαθεί να τις τρομάξει κάνοντας θόρυβο.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα GTOA, η οποία παρακολουθεί τους πληθυσμούς του υποείδους της ιβηρικής όρκας, το περιστατικό ακολουθεί τουλάχιστον 20 αλληλεπιδράσεις μόνο αυτόν τον μήνα στα Στενά του Γιβραλτάρ μεταξύ μικρών σκαφών και των άκρως κοινωνικών θηρευτών. Το 2022 αναφέρθηκαν 207 αλληλεπιδράσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της GTOA.

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Οι θεωρίες συνωμοσίας για τη «σπορά νεφών» και η απάντηση των ειδικών

Ασύλληπτες ήταν οι εικόνες από τις ισχυρότατες βροχοπτώσεις στο Ντουμπάι, σε μία από τις θερμότερες και ξηρότερες περιοχές του πλανήτη. Δρόμοι πλημμύρισαν, αυτοκίνητα θάφτηκαν κάτω...

Ισραήλ: Δεν προχωρά σε άμεσα αντίποινα κατά του Ιράν - Προηγήθηκε επικοινωνία με Μπάιντεν

Η κυβέρνηση του Ισραήλ εξέτασε το ενδεχόμενο να διατάξει να εξαπολυθούν πλήγματα στο Ιράν, σε αντίποινα για την επίθεση στην ισραηλινή επικράτεια το σαββατοκύριακο, ωστόσο τελικά δ...

Φόρτωση άρθρων...