Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Δέκατη ημέρα πολέμου: Συνεχίζεται η πολιορκία της Μαριούπολης - Κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε η Ρωσία για να αποχωρήσουν οι άμαχοι

Συνεχίζονται για δέκατη ημέρα οι εμπόλεμες μάχες στην Ουκρανία με τις στρατιωτικές δυνάμεις εισβολής της Ρωσίας να προσπαθούν να πάρουν υπό τον έλεγχό τους τη Μαριούπολη με σκοπό να την αποκόψουν από το ανατολικό κομμάτι της χώρας, την ώρα που έχουν ήδη καταλάβει τις περισσότερες περιοχές του νότου της χώρας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προκειμένου να μπορέσουν να απομακρυνθούν μέσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων οι άμαχοι στις ουκρανικές πόλεις Μαριούπολη και Βολνοβάχα.

Επόμενος μεγάλος στόχος των ρωσικών στρατευμάτων είναι η κατάληψη του Κιέβου με τους βομβαρδισμούς να συνεχίζονται και τις ουκρανικές δυνάμεις να εμφανίζονται έτοιμες να αντισταθούν με κάθε τρόπο.

Η Μαριούπολη δεν έχει νερό, θέρμανση ή ηλεκτρικό και τα τρόφιμα τελειώνουν, όπως προειδοποίησε ο δήμαρχος της ουκρανικής πόλης, την ώρα που οι δυνάμεις που μάχονται τους Ρώσους δηλώνουν ότι χρειάζονται ενισχύσεις για να μην χάσουν τον έλεγχο της στρατηγικής σημασίας πόλης και του λιμανιού της.

Ο δήμαρχος Βαντίμ Μποϊτσένκο έκανε έκκληση για στρατιωτική βοήθεια αλλά και για τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου ώστε να μπορέσουν να φύγουν ορισμένοι από τους 400.000 κατοίκους. Εδώ και πέντε ημέρες η Μαριούπολη βομβαρδίζεται από τις ρωσικές δυνάμεις που την έχουν περικυκλώσει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρόμπερτ Φίτσο: Επιτυχημένη η επέμβαση στην κοιλιακή χώρα - Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος δέχτηκε πυροβολισμούς στην πόλη Χάντλοβα της κεντρικής Σλοβακίας, τη στιγμή που συν...

Φόρτωση άρθρων...