Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Δεν συμφωνούν οι «27» για το 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας - Νέα συνάντηση την Πέμπτη

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή που επικαλείται το Reuters, οι αντιπροσωπείες των 27 κρατών - μελών δεν συμφώνησαν στο έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, το οποίο περιλαμβάνει το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Κατά την ίδια πηγή, θα υπάρξει νέα συνάντηση αύριο.

Με βάση την πρόταση, Ουγγαρία και Σλοβακία θα λάμβαναν παράταση έως το τέλος του 2023, δηλαδή θα εξαιρούνταν από τα μέτρα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι και άλλες χώρες, όπως η Τσεχία και η Βουλγαρία εξέφρασαν επιφυλάξεις. Ο Τσέχος πρωθυπουργός, μάλιστα, ζήτησε την εφαρμογή μιας μεταβατικής περιόδου και για τη χώρα του.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βουλγαρίας ανέφερε ότι η Σόφια θα πρέπει να εξαιρεθεί, εάν συμβεί το ίδιο για Ουγγαρία και Σλοβακία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις κεντρικές πολιτείες– Τουλάχιστον 5 νεκροί (Photos)

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ορισμένων από τους δεκάδες ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν τις μεγάλες πεδιάδες των κεντρικών πολιτειών των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν την ...

Φόρτωση άρθρων...