Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Δεύτερη νύχτα τρόμου και φρίκης στο Κίεβο – Ρωσική εντολή για επίθεση σε όλα τα μέτωπα - Οδομαχίες και εκρήξεις

Συνεχίζεται η επίθεση στην Ουκρανία, με τους Ουκρανούς να δίνουν μάχη ενάντια στους Ρώσους εισβολείς, ενώ όλη η Δύση εκφράζει την οργή της για τις κινήσεις Πούτιν.

Πλανήτης

Τρίτη μέρα πολέμου στην Ουκρανία και η Ρωσία σφυροκοπά τη χώρα. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε εντολή σε όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις της στην Ουκρανία, να προχωρήσουν σε μαζική επίθεση σε όλα τα μέτωπα.

Το Κίεβο και άλλες μεγάλες πόλεις όπως το Χάρκοβο προβάλουν αντίσταση με τους κατοίκους να δηλώνουν ότι θα αντισταθούν στην εισβολή του Ρωσικού στρατού. Το Κίεβο δέχεται επίθεση με πυραύλους ενώ δεν λείπουν και οι οδομαχίες. Γυναίκες και παιδιά φτιάχνουν μολότοφ για να μπορέσουν να αντισταθούν όπως μπορούν στους εισβολείς.

 

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι τουλάχιστον 198 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από την αρχή της ρωσικής εισβολής, ενώ πολλαπλασιάζονται οι βομβαρδισμοί του Κιέβου και άλλων πόλεων, όπως το Χάρκιβ (ανατολικά).

Ο Κονασένκοφ επανέλαβε ότι ο ρωσικός στρατός δεν πλήττει κατοικημένες περιοχές, αλλά δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν κατοικίες να έχουν πληγεί από πυρά σε όλη τη χώρα.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, στο οποίο απεικονίζονται ρωσικά στρατεύματα να διασχίζουν την Ουκρανία, ενώ όπως διακρίνεται τα ρωσικά τανκς φέρουν το γράμμα «V».

Ο ίδιος υποστήριξε πως οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, υποστηριζόμενοι από το ρωσικό στρατό, σημειώνουν «επιτυχίες». Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν μπορούν να επαληθευθούν άμεσα από ανεξάρτητη πηγή.

Την ίδια ώρα, οι μάχες μαίνονται σε Μαριούπολη, Χερσώνα, Μικλάιβ και Οδησσό, σύμφωνα με σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου, ενώ τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει τον Υδροηλεκτρικό σταθμό του Κιέβου στα βόρεια της πρωτεύουσας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax το Σάββατο, επικαλούμενο το Υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας. Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν την Μελιτούπολη στη νοτιοανατολική ουκρανική επαρχία Ζαπορίζια, ενώ η Ρωσία χρησιμοποίησε αεροπορικούς και ναυτικούς πυραύλους κρουζ προκειμένου να εξαπολύσει πλήγματα στη διάρκεια της νύχτας εναντίον στρατιωτικών στόχων στην Ουκρανία.

Ένας σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας τόνισε ότι οι μάχες μαίνονται στην πρωτεύουσα και στο νότο της χώρας και ότι ο ουκρανικός στρατός αποκρούει επιτυχώς τις ρωσικές επιθέσεις. Ο ίδιος δήλωσε ότι μικρές ομάδες ρωσικών δυνάμεων προσπάθησαν να διεισδύσουν στο Κίεβο και συμμετείχαν σε μάχες με τα ουκρανικά στρατεύματα. Είπε ότι η Ρωσία θέλει να καταλάβει τον έλεγχο της ουκρανικής πρωτεύουσας και να καταστρέψει την ηγεσία της χώρας, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν την κατάσταση στο Κίεβο. «Η Ουκρανία δεν άντεξε απλώς. Η Ουκρανία κερδίζει», είπε ο Ποντόλιακ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους κατοίκους της πρωτεύουσας να υπερασπιστούν την πόλη, καθώς ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν στο Κίεβο από βορειοδυτική και βορειανατολική κατεύθυνση. Σε νέο μήνυμά του από το κέντρο της πρωτεύουσας ζήτησε να μην πιστεύει ο λαός τα fake news και διαβεβαίωσε ότι δεν θα καταθέσει τα όπλα. «Αντέχουμε και απωθούμε επιτυχώς τον εχθρό. Οι μάχες συνεχίζονται», είπε σε άλλο βίντεο που ανάρτησε στα social media του.

Νεκροί 6 Έλληνες ομογενείς & 6 τραυματίες από χτύπημα ρωσικού αεροσκάφους

Οι δρόμοι της Ουκρανίας έχουν ερημώσει, καθώς έχει τεθεί σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 6 το πρωί λόγω του στρατιωτικού νόμου που έχει επιβληθεί.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί δύο θάνατοι στην περιοχή Σαρτανά και τουλάχιστον έξι τραυματίες, μεταξύ αυτών και ένα παιδί. Άλλοι τέσσερις Έλληνες ομογενείς βρήκαν τον θάνατο στο χωριό Μπουρχάς, 70 χιλιόμετρα βορειότερα της Μαριούπολης.

42

Η Αθήνα είναι οργισμένη για την απώλεια των ζωών των Ελλήνων αμάχων, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναρτεί το εξής μήνυμα στο Twitter.

«Ο θάνατος ομογενών μας, προκαλεί θλίψη και οργή για αυτή την απαράδεκτη πράξη ρωσικής επίθεσης σε αμάχους. Συλλυπητήρια στους οικείους τους. Το Ελληνικό Προξενείο στη Μαριούπολη παραμένει ανοιχτό για την παροχή βοήθειας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Συγκλονίζουν οι τραγικοί γονείς της Σάνι Λουκ- «Είναι ακόμη πολύ όμορφη, δείχνει σαν να είναι ζωντανή»

Ανακουφισμένοι δήλωσαν σε συνέντευξή τους στη New York Post οι γονείς της Σάνι Λουκ, που επέστρεψε η σορός της κόρης τους στο Ισραήλ. Λίγες ώρες νωρίτερα σε μια επιχείρηση της Τ...

Σλοβακία: Ξανά στο χειρουργείο ο Ρόμπερτ Φίτσο – «Η κατάστασή του παραμένει πολύ σοβαρή»

Παραμένει πολύ σοβαρή και κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος την Τετάρτη έπεσε θύμα πυροβολισμών. Ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός, ο ...

Φόρτωση άρθρων...