Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Διαζύγιο «βόμβα» των Τριντό: Όλο το «καυτό» παρασκήνιο

Τα παιδιά του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό θα συνεχίσουν να ζουν μαζί του μετά τον χωρισμό από τη σύζυγό του Σόφι, η οποία έχει ήδη μετακομίσει, όπως ανακοίνωσε χθες το ζευγάρι. 

Ο Τριντό ανακοίνωσε χθες τον χωρισμό στο Instagram με αντίστοιχες αναρτήσεις γραμμένες στα αγγλικά και στα γαλλικά.

Το γραφείο του εξέδωσε επίσης μια ανακοίνωση για να επιβεβαιώσει ότι κατέληξαν σε νομική συμφωνία αποκαλύπτοντας ότι το ζευγάρι θα παραμείνουν φίλοι, κάνοντας σύντομα διακοπές μαζί με τα τρία παιδιά τους.

Η Σοφί Τριντό έχει ήδη μετακομίσει από το σπίτι της οικογένειας σε άλλη κατοικία στην Οτάβα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.  

«Έχουν φροντίσει να ληφθούν όλα τα νομικά και ηθικά βήματα όσον αφορά την απόφασή τους να χωρίσουν και θα συνεχίσουν να το κάνουν και στο μέλλον», πρόσθεσε.

Η καναδική Globe and Mail αναφέρει ότι το ζευγάρι θα μοιράζεται την επιμέλεια των τριών παιδιών του. 

Ο Τριντό θα παραμείνει στο Rideau Cottage με τα παιδιά, αλλά η Σοφί έχει ήδη μετακομίσει σε διαφορετικό σπίτι στην Οτάβα.

Θα επισκέπτεται συχνά το Rideau Cottage για να είναι μαζί με τα παιδιά και θα μένει εκεί όποτε ο Τριντό ταξιδεύει. 

«Παραμένουν οικογένεια και η Σοφί και ο πρωθυπουργός επικεντρώνονται στο να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε ένα ασφαλές, αγαπημένο και συνεργατικό περιβάλλον. Η οικογένεια θα είναι μαζί στις διακοπές της, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Στην ανάρτησή του στο Instagram, ο Τριντό έγραψε: «Γεια σε όλους,  Η Σοφί και εγώ θα θέλαμε να μοιραστούμε το γεγονός ότι μετά από πολλές ουσιαστικές και δύσκολες συζητήσεις, πήραμε την απόφαση να χωρισουμε. Όπως πάντα, παραμένουμε  οικογένεια με βαθιά αγάπη και σεβασμό ο ένας για τον άλλον και για όλα όσα έχουμε χτίσει και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε. Για την ευημερία των παιδιών μας, σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτική μας και την ιδιωτική τους ζωή».

 

τριντο

 

Τζάστιν και Σοφί Τριντό, παντρεμένοι από το 2005

Το ζευγάρι είναι παντρεμένο από το 2005 και έχουν τρία  παιδιά, το μικρότερο εκ των οποίων είναι εννέα ετών. 

Η Σοφί ήταν παιδική φίλη και συμμαθήτρια του μεγαλύτερου αδελφού του Τριντό, Μάικλ, ο οποίος σκοτώθηκε σε χιονοστιβάδα το 1998 σε ηλικία 23 ετών.

Άρχισαν να βγαίνουν το 2003 και αρραβωνιάστηκαν λίγο αργότερα. 

Η Σοφί είναι η πρώτη σύζυγος του Καναδού πρωθυπουργού.

Τον Απρίλιο ο Τριντό είχε κάνει μια ανάρτηση αγάπης για την σύζυγό του: 

«Ευτυχισμένα γενέθλια, Sophie. Δεν υπάρχει κανείς που θα προτιμούσα να έχω στο πλευρό μου... Σε αγαπώ, mon amour», έγραψε χωρίς τίποτα να προδίδει ότι μερικούς μήνες μετά θα τραβούσαν χωριστούς δρόμους.

Εκείνη ανταπέδωσε στις 18 Ιουνίου, την Ημέρα του Πατέρα. «Αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να μεταφέρει την αγάπη που έχει για τα παιδιά του παντού. Μπαμπάδες, μην υποτιμάτε ποτέ τον ρόλο σας ως μέντορες στην οικογένειά σας για τους γιους και τις κόρες σας. Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας, να ελέγχετε την ψυχική σας ευεξία, να μένετε σιωπηλοί όταν χρειάζεται... και πάνω απ' όλα, να παίρνετε το ρίσκο να αγαπάτε με όλες σας τις δυνάμεις».

 

τριντο

 

 

τριντο

 

Πέρυσι, σε μια άλλη ρομαντική ανάρτηση για τον εορτασμό της 17ης επετείου του γάμου τους, η Sophie έγραψε: «Μαζί για 19 χρόνια, παντρεμένοι για 17, έχουμε περάσει από ηλιόλουστες μέρες, βαριές καταιγίδες και όλα τα ενδιάμεσα στάδια και δεν έχει τελειώσει ακόμη... Όλοι ξέρετε ότι είμαι ειλικρινής. Μια μακροχρόνια σχέση θέλει δουλειά. Απαιτεί συνεχή εργασία, ευελιξία, συμβιβασμούς, θυσίες, αφοσίωση, υπομονή, προσπάθεια και πολλά άλλα. Κανείς μας δεν είναι τέλειος και έτσι δεν υπάρχει τέλεια σχέση, αλλά η αγάπη είναι αληθινή μόνο όταν σε κρατάει ασφαλή, σε απελευθερώνει και σε κάνει να αναπτύσσεσαι».

Το ζεύγος Τριντό δεν δημοσίευσε τίποτα για τον γάμο τους φέτος, επέτειος που έπεσε πάνω στην ημέρα του θανάτου της Τίνα Τέρνερ. Αντιθέτως, απέτισε φόρο τιμής στην εκλιπούσα τραγουδίστρια.

Ο χωρισμός τους είναι ο πρώτος από εν ενεργεία πρωθυπουργό του Καναδά μετά τον χωρισμό των δικών του γονιών το 1977. 

Ο γάμος τους και ο χωρισμός τους τροφοδότησαν ανεξέλεγκτες φήμες και εικασίες, μεταξύ των πιο πικάντικων από τις οποίες ήταν ότι ο Τζάστιν Τρουντό ήταν το παιδί του έρωτα του Κουβανού ηγέτη Φιντέλ Κάστρο - ένας αβάσιμος ισχυρισμός που το γραφείο του αναγκάστηκε να διαψεύσει το 2018. 

Στα απομνημονεύματά του, μίλησε για την αγωνία του να έχει χωρισμένους γονείς, η οποία, όπως είπε, του άφησε «μια αίσθηση μειωμένης αυτοεκτίμησης».

Αφού οι γονείς του ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους, η μητέρα του Μάργκαρετ πήγαινε τακτικά στο Studio 54 με τους διάσημους φίλους της.

Στα απομνημονεύματά της η Μάργκαρετ Τρι τό αποκάλυψε ότι είχε σχέσεις με τους ηθοποιούς Jack Nicholson και Ryan O'Neal και τον τραγουδιστή Lou Rawls. 

Γλεντούσε επίσης με τους Rolling Stones και φημολογείται ότι είχε σχέση με το  Μικ Τζάγκερ.

 

τριντο

 

Εννέα χρόνια προτού σκάσει σαν βόμβα η είδηση του διαζυγίου τους, ο Τζάστιν Τριντό και η σύζυγός του, Σόφι, είχαν αναγκαστεί να απαντήσουν σε φήμες για εξωσυζυγικές σχέσεις προτού εκείνος αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού του Καναδά.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε τον Οκτώβριο του 2014 στο καναδικό δίκτυο CBC (Canadian Broadcasting Corporation) ο Τριντό ρωτήθηκε για το πώς πήγαινε ο γάμος του και κατά πόσον απάτησε την πρώην πλέον σύζυγό του ή η Σόφι εκείνον.

«Δεν είναι τέλειος ο γάμος μας και είχαμε δύσκολα σκαμπανεβάσματα, αλλά η Σόφι παραμένει η καλύτερη φίλη μου, η σύντροφός μου, ο έρωτάς μου. Είμαστε ειλικρινείς ο ένας με τον άλλο, ακόμη κι όταν αυτό πονάει«, απάντησε ο Τριντό.

 

τριντο

 

Κι όταν κλήθηκε να διευκρινίσει κατά πόσον αυτά τα «σκαμπανεβάσματα» αφορούσαν σε «εξωσυζυγικές σχέσεις» ο Τριντό απάντησε με ένα «όχι». Είπε, δε, ότι η γυναίκα του έρχονται φορές που «μισεί» τη δουλειά του. «Έχω μια πολύ δύσκολη δουλειά με μεγάλη πίεση. Όλοι γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να βρει κανείς την ισορροπία ανάμεσα στις ευθύνες προς την οικογένεια και μια εργασία εξουθενωτική, που με αναγκάζει να ταξιδεύω ανά τη χώρα.

Υπάρχουν φορές που μισεί τη δουλειά μου, με μισεί που αγαπώ τη δουλειά μου. Κι υπάρχουν φορές που κατανοεί τι ευκαιρία και ευθύνη είναι για μας να υπηρετούμε αυτή τη χώρα, που μας έχει προσφέρει τόσα πολλά», είπε ο Τριντό.

 

 

Τα μισόλογα της γυναίκας του Τριντό

Σε μια συνέντευξή της τον επόμενο χρόνο στην καναδέζικη εφημερίδα Globe and Mail η Σόφι Τριντό απάντησε με γρίφους: «Ρωτάτε αν συνέβη ο,τιδήποτε στις ζωές μας – δεν λέω ότι συνέβη, ούτε ότι δεν συνέβη – λες και θα απαντούσαμε σε αυτό. Μπορώ να σας πώ ότι κανένας γάμος δεν είναι εύκολος. Είμαι σχεδόν περήφανη για το γεγονός ότι περάσαμε δυσκολίες, ναι, επειδή θέλουμε αυθεντικότητα, θέλουμε ειλικρίνεια.

Θέλουμε να μεγαλώσουμε πιο κοντά ο ένας με τον άλλο στη διάρκεια της ζωής μας. Είμαστε και οι δύο ονειροπόλοι και θέλουμε να είμαστε μαζί όσο μπορούμε. Είμαι ευτυχής που περάσαμε όλο αυτό».

Τα επόμενα βήματα στην πολιτική για τον Τριντό

Το αιφνίδιο διαζύγιο πυροδοτεί εικασίες για το μέλλον του Τριντό στο τιμόνι των Φιλελευθέρων του Καναδά. Πριν από μήνες είχε δεσμευτεί ότι θα οδηγήσει το κόμμα στις επόμενες εκλογές διεκδικώντας ανανέωση για τέταρτη φορά της θητείας του.

Αλλά η ζωή του Τριντό έχει πλέον ανατραπεί. ««Έφυγε από το παιχνίδι του», λέει ο δημοσκόπος Γκρεγκ Λάιλ, πρόεδρος της ομάδας Innovative Research. «Η κυβέρνηση των Φιλελευθέρων παλεύει και φαίνεται να αγωνίζεται, και υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το αν ο πρωθυπουργός μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Ο Τριντό υποχωρεί στις δημοσκοπήσεις και πρόσφατα προχώρησε σε ανασχηματισμό χωρίς πολλές φανφάρες και δεδομένων των εξελίξεων και του γεγονότος ότι τα παιδιά του θα μείνουν μαζί του, παραμένει άγνωστο τι θα φέρει η αυριανή μέρα για τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με τον Λάιλ οι πρόσθετες οικογενειακές ευθύνες θα τον πιέσουν να μην θέσει ξανά υποψηφιότητα, μολονότι ο Τριντό δεν θα το πει ποτέ δημόσια. «Είναι πολύ απίθανο να λάβουμε οποιαδήποτε ένδειξη ότι είναι πιθανό να φύγει μέχρι να φύγει, επειδή τη στιγμή που φαίνεται ότι το σκέφτεται κάποιος σοβαρά, χάνει μεγάλο μέρος της εξουσίας του, ιδιαίτερα μέσα στο κόμμα του», είπε.

 

τριντο

 

 

Ο Τριντό κρατά στα χέρια του τα ηνία του κόμματος από το 2013 και το τιμόνι του Καναδά ως πρωθυπουργός από το 2015, αλλά μετά από οκτώ χρόνια διακυβέρνησης πυκνώνουν οι εικασίες για το κατά πόσον θα παραμείνει αρχηγός των Φιλελευθέρων με φήμες να θέλουν τουλάχιστον τέσσερις υπουργούς του να τρέφουν όνειρα για το πόστο.

Αν η διαδικασία του χωρισμού βάρυνε όλο το προηγούμενο διάστημα τον Τριντό και επηρέαζε την απόδοσή του ως πρωθυπουργού, η ανακοίνωση του διαζυγίου ίσως του δώσει την ευκαιρία να ανακάμψει, σχολιάζει το Politico. Το διαζύγιο ίσως δώσει την ευκαιρία επανασύνδεσης με τους ψηφοφόρους ενός πρωθυπουργού, που έχει κατηγορηθεί ως απόμακρος και ελιτιστής.

Σύμφωνα με τον Λάιλ οι Ευαγγελικοί χριστιανοί ψηφοφόροι έχουν απομακρυνθεί αρκετά από τον Τριντό, που απολαμβάνει, ωστόσο, της υποστήριξης πολλών μουσουλμάνων και ινδικής καταγωγής Σιχ, αλλά το διαζύγιο δεν πρόκειται να επηρεάσει τους τελευταίους. «Ο λόγος που τον ψήφισαν οι ψηφοφόροι το 2015, ήταν επειδή πίστεψαν ότι αντιλαμβάνεται τις αγωνίες τους και τους έδωσε ελπίδες ότι η κυβέρνηση του θα τους στηρίξει. Κι ίσως τώρα που τον βλέπουν να περνά τις δικές του δυσκολίες, να αρχίσουν να νιώθουν ότι θα κατανοήσει και πάλι τα προβλήματά τους», τόνισε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Στο ψηφοδέλτιο γράψτε μόνο Τζόρτζια»: H Ιταλίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε πριν από λίγο από την Πεσκάρα της κεντρικής Ιταλίας ότι θα είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές με το κόμμα της "Αδέλφια της Ιταλίας". ...

Φόρτωση άρθρων...