Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Eνοχος για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα ο Μλάντις

Πλανήτης

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) καταδίκασε τον Ράτκο Μλάντιτς, τον άνθρωπο στον οποίον έχει δοθεί η επωνυμία του "χασάπη των Βαλκανίων".

Ο Μλάντις σύμφωνα με την ετυμηγορία ο Μλάντις συνέβαλε σημαντικά στην σφαγή.

Στο άκουσμα της ετυμηγορίας ο Μλάντιτς άρχισε να φωνάζει και να διαμαρτύρεται με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του από τη δικαστική αίθουσα.

Περισσότερα από 20 χρόνια μετά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία (1992-1995), στον οποίο σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι και εκτοπίστηκαν 2,2 εκατομμύρια, ο πρώην επικεφαλής του στρατού των Σέρβων της Βοσνίας, 74 ετών εξακολουθεί να διχάζει τη Βοσνία.

Κατηγορείται ότι ήταν "ο εγκέφαλος πίσω από τον φόνο χιλιάδων ανθρώπων" και του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου. Ωστόσο εξακολουθεί να θεωρείται ήρωας στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας, όπου ζουν ένα εκατομμύριο Σερβοβόσνιοι, όπου επαινείται ως ο "Σέρβος Ντε Γκολ".

Μαζί με το πολιτικό του άλτερ έγκο, τον Ράντοβαν Κάρατζιτς, είναι "ο αρχιτέκτονας της πολιτικής εθνοκάθαρσης" ενός μέρους της Βοσνίας προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αμιγές σερβικό κράτος, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Σερζ Μπράμερτς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Κατέρρευσε πολυόροφο συγκρότημα διαμερισμάτων στο Μπέλγκοροντ από ουκρανικό πύραυλο

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι 15 τραυματίστηκαν όταν όλο το τμήμα ενός πολυόροφου κτιριακού συγκροτήματος διαμερισμάτων κατέρρευσε μετά το πλήγμα που δέχθηκε από ου...

Η υπουργός Εξωτερικών αδειάζει την Πρόεδρο Σιλιάνοφσκα: «Σεβόμαστε απόλυτα τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Σφοδρές αναταράξεις ακόμα και στο εσωτερικό της Βόρειας Μακεδονίας έχει προκαλέσει η προκλητική δήλωση της νέας Προέδρου, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, η οποία την Κυριακή ορκίστηκε στο ό...

Φόρτωση άρθρων...