Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Νέα δημοσκόπηση-Γαλλία: Νικητής στον δεύτερο γύρο των Εκλογών με 56% ο Μακρόν

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των Προεδρικών Εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Opinionway-Kea Partners. 

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας εξασφαλίζει το 56% των ψήφων απέναντι στην Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση. Η συμμετοχή στην ψηφοφορία αναμένεται να φθάσει το 70%.

Ο Εμανουέλ Μακρόν αντιμετωπίζει μια σκληρή κούρσα έναντι της Μαρίν Λε Πεν, με τους δύο υποψηφίους να σπεύδουν να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους που υποστήριξαν τον ακροαριστερό υποψήφιο Ζαν-Λυκ Μελανσόν στον πρώτο γύρο. 

Ο Γάλλος Πρόεδρος υποσχέθηκε να τερματίσει τη χρήση ορυκτών καυσίμων κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στη Μασσαλία το Σάββατο, σε μια προσπάθεια να κερδίσει τους αριστερούς ψηφοφόρους.

Στο μεταξύ, Λε Πεν, αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι η ίδια και τα μέλη του κόμματός της Εθνικής Συσπείρωσης υπεξαίρεσαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από δημόσιους πόρους όταν ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μεταξύ 2004 και 2017.

Οι γαλλικές αρχές εξετάζουν μια έκθεση του του Γραφείου Καταπολέμησης της Απάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το ερευνητικό μέσο Mediapart. Η Λε Πεν αρνήθηκε οποιαδήποτε αδικοπραγία κατά τη διάρκεια μιας εκστρατείας στη Νορμανδία. «Προφανώς και απολύτως αμφισβητώ αυτές τις κατηγορίες», είπε η Γαλλίδα πολιτικός.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 29 Απριλίου

Γεγονότα 1091: Λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη διεξάγεται η Μάχη του Λεβούνιου. Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Αλέξιος Α΄ ο Κομνηνός νικά τους Πετσενέγκους και τους εξαφανίζει α...

ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις κεντρικές πολιτείες– Τουλάχιστον 5 νεκροί (Photos)

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ορισμένων από τους δεκάδες ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν τις μεγάλες πεδιάδες των κεντρικών πολιτειών των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν την ...

Φόρτωση άρθρων...