Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Διχασμένες οι ΗΠΑ για τις αμβλώσεις (Video)

Πλανήτης

Από την Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη, μέχρι το Σικάγο, το Φοίνιξ και το Λος Άντζελες, εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανίδες βγήκαν στους δρόμους για να αποδοκιμάσουν την κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος στην άμβλωση και να τονίσουν ότι θα πολεμήσουν την αναχρονιστική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ο διχασμός μεταξύ της φιλελεύθερης και της υπερσυντηρητικής Αμερικής βαθαίνει. Στην Αϊόβα οδηγός παρέσυρε με το φορτηγάκι του διαδηλωτές και τραυμάτισε μια γυναίκα… Στην Αριζόνα αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα στις γυναίκες που πολιόρκησαν την τοπική βουλή…

Ακτιβίστριες οργανώνουν καταφύγια για να κάνουν αμβλώσεις σε πολιτείες όπως το Μισισίπι και το Μιζούρι, τις οποίες ελέγχουν οι Ρεπουμπλικάνοι που προχωρούν άμεσα στην απαγόρευση των αμβλώσεων και κλείνουν κλινικές.

Καταδικάζοντας την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ο Πρόεδρος Μπάιντεν κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν μαζικά τους Δημοκρατικούς στις εκλογές του φθινοπώρου, και να τους δώσουν την αναγκαία πλειοψηφία ώστε να αποκαταστήσουν με νόμο το δικαίωμα στην άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

«Στην πραγματικότητα το δικαστήριο θέσπισε πολιτειακούς νόμους που ποινικοποιούν τις αμβλώσεις, κάτι που μας γυρίζει πίσω στο 1800 ως σκεπτικό. Στην κυριολεξία το δικαστήριο γυρίζει την Αμερική 150 χρόνια πίσω», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

«Με την ψήφο σας μπορείτε να πείτε την τελευταία λέξη. Το θέμα δεν έχει τελειώσει», δήλωσε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις.

Οι Δημοκρατικοί λένε ότι η ατζέντα της θρησκευτικής δεξιάς και των διορισμένων από τον Τραμπ υπερσυντηρητικών δικαστών περιλαμβάνει επίσης απαγόρευση της αντισύλληψης και κατάργηση του γάμου ομοφύλων.

Το πισωγύρισμα της Αμερικής και το πλήγμα στις γυναίκες αποδίδει εύγλωττα στο πρωτοσέλιδό της η γαλλική εφημερίδα Liberation. 

Όμως και στην Ευρώπη παρόμοιο βήμα οπισθοδρόμησης έκανε η Kυβέρνηση της Πολωνίας, με νόμο που καταργεί το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

FBI: Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, παρόμοια με αυτή του Ισλαμικού Κράτους στη Μόσχα

Αυξημένοι είναι φόβοι για μια συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, παρόμοια με αυτή στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall της Μόσχας, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η τζιχαντ...

Το Ισραήλ ετοιμάζει την επίθεση στη Ράφα

Το Ισραήλ προχωράει με την επίθεση κατά της Χαμάς στη Ράφα. Η Ράφα είναι η μοναδική πόλη της Λωρίδας της Γάζας στην οποία δεν έχει γίνει ακόμη χερσαία επίθεση στον πόλεμο που μαίνε...

Φόρτωση άρθρων...