Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Δύο μεγάλες εκρήξεις στο Κίεβο μετά τη συνάντηση Γκουτέρες-Ζελένσκι (βίντεο)

Πλανήτης

Δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν νωρίτερα στο κέντρο του Κιέβου.

Σύμφωνα με το Reuters, πυκνός καπνός αναδύεται από το κέντρο της πόλης, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο ποια είναι η αιτία για τις εκρήξεις. Το CNN επιβεβαιώνει τις πληροφορίες.

Νωρίτερα, εκρήξεις ακούστηκαν και στην Οδησσό.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ζελένσκι, Μιχαήλο Ποντόλιακ, πρόκειται για χτύπημα με ρωσικούς πυραύλους, την ώρα που στην πρωτεύουσα τς Ουκρανίας βρίσκεται ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

«Ο εχθρός πυροβόλησε το Κίεβο. Υπήρξαν δύο χτυπήματα στην περιοχή Shevchenkivskyi. Όλες οι υπηρεσίες εργάζονται στο σημείο. Οι πληροφορίες για θύματα διευκρινίζονται», είπε ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο.

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί κατά ουκρανικών θέσεων όχι μόνο στα ανατολικά και το Ντονμπάς, αλλά και σε άλλους στόχους, όπως και στην πρωτεύουσα, είναι σε πλήρη εξέλιξη.

«Πρόκειται για επίθεση στην ασφάλεια του Γενικού Γραμματέα»

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολεκσέι Ρεζνίκοφ επισήμανε το ότι η Ρωσία εξαπέλυσε βομβιστική επίθεση στο Κίεβο ενώ βρίσκεται εκεί για επίσημη επίσκεψη ο Γ.Γ. του ΟΗΕ.

«Ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ επισκέπτεται το Κίεβο, ένα μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ - η Ρωσία - εξαπολύει πυραυλικά πλήγματα στην πόλη. Πρόκειται για επίθεση στην ασφάλεια του Γενικού Γραμματέα και στην παγκόσμια ασφάλεια!».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Θερμές ευχές στις ορθόδοξες χριστιανικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο

«Η Τζιλ και εγώ στέλνουμε θερμές ευχές στις ορθόδοξες χριστιανικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο καθώς γιορτάζουν το Πάσχα» αναφέρει σε δήλωσή του για το ελληνορθόδοξο Πάσχα ο Αμερικ...

Ισραήλ: Προσωρινό λουκέτο στο Al Jazeera – Είναι «εγκληματική ενέργεια» λέει το τηλεοπτικό δίκτυο

Η τηλεοπτική μετάδοση του Al Jazeera στο Ισραήλ κόπηκε σήμερα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να «κλείσει» το καταριανό τηλεοπτικό δίκτυο στη χώρα και να κατασχέσει τον εξοπλισμό ...

Γερμανία: 17χρονος παραδόθηκε στις αρχές για την επίθεση στον ευρωβουλευτή Ματίας Έκε

Ένας 17χρονος παραδόθηκε σήμερα (5/5) στις αρχές στη Γερμανία δηλώνοντας πως είναι ένας από τους δράστες της επίθεσης προχθές, Παρασκευή, εναντίον του Σοσιαλδημοκράτη ευρωβουλευτή ...

Φόρτωση άρθρων...