Τρίτη
30 Απριλίου 2024

E.E.: «Παρακολουθούμε με ανησυχία και έκπληξη τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία»

Πλανήτης

Ανησυχία προκαλούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, όπου η Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού, Μάριο Ντράγκι κινδυνεύει να καταρρεύσει.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί τα πολιτικά γεγονότα στην Ιταλία», δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πάολο Τζεντιλόνι.

«Η σταθερότητα είναι μια αξία από μόνη της και χρειάζεται συνοχή αυτή τη στιγμή. Η επιτροπή παρακολουθεί τις εξελίξεις (στην Ιταλία) με τη δέουσα αφοσίωση, αλλά με ανησυχία και έκπληξη", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πάολο Τζεντιλόνι, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων δεν θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που θα διεξαχθεί σήμερα στην ιταλική Γερουσία, δήλωσε ο επικεφαλής του Τζουζέπε Κόντε, μια κίνηση που ενδέχεται να προκαλέσει την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού υπό τον πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι.

Άλλα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού έχουν προειδοποιήσει ότι θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, αν το Κίνημα των Πέντε Αστέρων μποϊκοτάρει την ψηφοφορία στη Γερουσία, ενώ ο ίδιος ο Μάριο Ντράγκι είχε δηλώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι δεν θα ηγηθεί μιας κυβέρνησης από την οποία θα έχει αποχωρήσει το κόμμα του Κόντε.

Η απόφαση του Κινήματος των Πέντε Αστέρων βυθίζει την Ιταλία σε πολιτική αβεβαιότητα και ενδέχεται να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, αναφέρει το Reuters.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...