Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Ουκρανία: Εικόνες σοκ από τους βομβαρδισμούς στο Κίεβο (Video)

Πλανήτης

Δύο τυφλά χτυπήματα, στην πόλη του Κιέβου που δείχνουν ότι ο πόλεμος της Ουκρανίας μπαίνει σε μια πιο άγρια φάση. Οι στόχοι, μια πολυκατοικία και ένα λεωφορείο. Τα θύματα, άμαχοι πολίτες. Η οργή στο Κίεβο ξεχειλίζει.

«Είναι πόλη. Είναι κόπανος. Εντελώς κόπανος. Δεν έχω λόγια, καταλαβαίνετε; Δεν περιγράφεται με λόγια». ανέφερε στο MEGA κάτοικος της πολυκατοικίας που χτυπήθηκε.

Η 18η ημέρα ξεκίνησε με την επίθεση σε βάρος πολυκατοικίας των αμάχων στο Ομπολόν. Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν και να υπερασπιστούν τη χώρα τους.

«Με ξύπνησε η μητέρα μου, υπήρχε καπνός και σκόνη παντού. Βγήκαμε από το διαμέρισμα και είδαμε ότι δεν υπήρχε πια το κλιμακοστάσιο, τα πάντα καίγονταν. Τρέξαμε στο μπαλκόνι. φορέσαμε όσα ρούχα μπορούσαμε και χέρι με χέρι βρήκαμε τρόπο και από το μπαλκόνι σκαρφαλώσαμε στην έξοδο του διπλανού κτιρίου» σημείωσε ένας ένοικος της πολυκατοικίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις σφίγγουν τον πολιορκητικό κριό γύρω από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, έχοντας ήδη επικρατήσει στα βορειοδυτικά. Νωρίς το πρωί βομβάρδισαν την πολυκατοικία στη συνοικία Ομπολόν, ένα εργοστάσιο ανταλλακτικών αεροσκαφών Αντόνοφ και ένα λεωφορείο στη Κουρενίφκα.

Η εικόνες είναι σοκαριστικές. Μέσα στον αστικό ιστό. Δίπλα σε σπίτια, ανάμεσα σε αυτοκίνητα, κοντά σε στάση λεωφορείου. Και αυτό μοιάζει να είναι μόνο η αρχή.

Η δήλωση από το Κρεμλίνο ξεκαθαρίζει ότι αυτό που ακολουθεί μέσα στις πόλεις θα είναι τρομακτικό. «Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ διασφαλίζει τη μέγιστη ασφάλεια για τον άμαχο πληθυσμό, δεν αποκλείει την πιθανότητα να καταλάβει μεγάλα αστικά κέντρα και να τα θέσει υπό πλήρη έλεγχο» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ.

Δραματικό μήνυμα Ζελένσκι

Σε δραματικό τόνο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απευθύνθηκε στους Ουκρανούς. «Πρέπει να τους νικήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Διώξτε τους με όποιον τρόπο μπορείτε. Υπερασπιστείτε τις πόλεις μας. Υπερασπιστείτε τα χωριά μας. Υπερασπιστείτε κάθε μέτρο της γης μας» ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Ουκρανού προέδρου επιβεβαιώνει ότι η ώρα μηδέν πλησιάζει. Οι μάχες μεταφέρονται, πια, στον αστικό ιστό, εκεί που βρίσκονται εκατομμύρια άμαχοι, κρυμμένοι όσοι μπορούν σε καταφύγια αλλά οι περισσότεροι ακόμα στα σπίτια τους.

Νέα αεροπορική επίθεση

Νέα επίθεση σε ραδιοφωνικό σταθμό βόρεια του Κιέβου σημειώθηκε, με εννιά νεκρούς, όπως μας μετέφερε ο απεσταλμένος του MEGA, Μαρίνος Αλειφέρης. Παράλληλα, άλλη μία επίθεση σημειώθηκε  σε εμπορικό κέντρο εντός του Κιέβου, χωρίς ωστόσο να χάθηκαν ανθρώπινες ζωές.

Ωμή απειλή Πεσκόφ

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου  Άμυνας της Ουκρανίας απάντησε στην ερώτηση του Μαρίνου Αλειφέρη, αναφορικά με τη δήλωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, πως θα καταβάλουν μεγάλα αστικά κέντρα της Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός εκπρόσωπος δήλωσε χαρακτηριστικά πως η Ουκρανία αυτόν τον πόλεμο θα τον κερδίσει, το θέμα είναι πόσες ζωές θα χαθούν έως τότε.

Δείτε το βίντεο του MEGA:
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 5 Μαΐου

Γεγονότα 553: Αρχίζει στην Κωνσταντινούπολη η Ε΄ Αγία Οικουμενική Σύνοδος. 1260: Ο Κουμπλάι Χαν γίνεται κυβερνήτης της Μογγολικής αυτοκρατορίας. 1494: Ο Χριστόφορος Κολόμβ...

Βραζιλία: Κατέρρευσαν γέφυρες και υπερχείλισαν ποτάμια από τις πλημμύρες – Τουλάχιστον 56 νεκροί

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 56 ανθρώπους ενώ τουλάχιστον άλλοι 67 αγνοούνται, σύμφωνα με το νεότερο απολ...

Φόρτωση άρθρων...