Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Εκλογές στην Τουρκία: «Άνοιγμα» Κιλιτσντάρογλου στους 5 εκατ. νέους

«Τα νιάτα είναι μια φορά» έγραψε μεταξύ άλλων ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναφερόμενος στους νέους, καθώς μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των εκλογών της Τουρκίας της 14ης Μαΐου, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης επιχειρεί να κατοχυρώσει την ψήφο των νέων εναντίον του απερχόμενου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ήρθε πρώτος στον πρώτο γύρο.

«Έχουμε δώδεκα ημέρες, οφείλουμε να βγούμε από το τούνελ και από το σκοτάδι», έγραψε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου απευθυνόμενος στους νέους αυτούς «οι οποίοι δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε έναν καφέ» σε μια Τουρκία υπονομευμένη από τον πληθωρισμό και στην οποία οι πολίτες ηλικίας 18 έως 34 ετών αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο των ψηφοφόρων.

«Μια φορά είναι τα νιάτα», πρόσθεσε ο 74χρονος σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος, επικεφαλής ενός ετερόκλιτου συνασπισμού συντηρητικών, εθνικιστών και φιλελεύθερων της κεντροδεξιάς και της αριστεράς.

Η αντιπολίτευση στοιχημάτισε στην υποτιθέμενη κόπωση των Τούρκων έπειτα από είκοσι χρόνια εξουσίας του Ερντογάν και ιδιαίτερα στην κόπωση των περισσότερων από 5 εκατομμύρια νέων που επρόκειτο να ψηφίσουν για πρώτη φορά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Βαριές απώλειες για το κυβερνών κόμμα του Ρίσι Σούνακ στις τοπικές εκλογές

Βαριές απώλειες για το Συντηρητικό κόμμα του Ρίσι Σούνακ δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στην Μεγάλη Βρετανία, σηματοδοτώντας πιθανότατα την επώδυνη ήττα της σημ...

Σοκ στο Ουισκόνσιν: Δασκάλα κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε μαθητή δημοτικού, δύο μήνες πριν το γάμο της

Σοκ προκάλεσε στο Ουισκόνσιν η είδηση της σύλληψης μιας 24χρονης δασκάλας, που κατηγορείται για ανάρμοστες περιπτύξεις με μαθητή Ε΄Δημοτικού, λίγους μήνες πριν το γάμος της. Η φ...

Φόρτωση άρθρων...