Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Εκλογικό πανηγύρι των Σοσιαλδημοκρατών στη Βρέμη

Πλανήτης
Tags: SPD

Οι Σοσιαλδημοκράτες SPD είναι ο μεγάλος νικητής των περιφερειακών εκλογών που διεξήχθησαν στο κρατίδιο της Βρέμης.

Με 29,5% (+4,6%), σύμφωνα με τα exit poll του πρώτου γερμανικού καναλιού ARD, ο επικεφαλής του SPD, Αντρέας Μποβεσούλτε, επανεκλέγεται τοπικός πρωθυπουργός κυβέρνησης συνεργασίας στη Βρέμη. Το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών στη Βρέμη είναι σημαντική πολιτική ανάσα και για το κόμμα του καγκελάριου Όλαφ Σολτς, το οποίο υποχώρησε σημαντικά στις παγγερμανικές δημοσκοπήσεις.

Η συντηρητική Χριστιανοδημοκρατική Ένωση CDU με 25,5% (-1,2%) δεν κατάφερε να αμφισβητήσει την πρωτιά του SPD στη Βρέμη που είναι παραδοσιακά σοσιαλδημοκρατικό προπύργιο. Μεγάλες απώλειες σημείωσαν οι Πράσινοι υποχωρώντας στο 12,5% (-4,9%). Το αποτέλεσμα αποτυπώνει και την κακή εικόνα του κορυφαίου «πράσινου» υπουργού Οικονομίς και αντικαγκελάριου στο Βερολίνο, Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Η Αριστερά που συγκυβερνούσε με Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινους κράτησε με 10% ένα διψήφιο ποσοστό.

Στο όριο του πλαφόν για την είσοδο στη βουλή βρέθηκε με 5,5% το κεντρώο κόμμα των Φιλελευθέρων FDP. Η ακροδεξιά ένωση «Οργισμένοι Πολίτες» έφτασε το 10,5% καθώς απορρόφησε και τους ψηφοφόρους της ακροδεξιάς «Εναλλακτική για τη Γερμανία», που διασπάστηκε και τελικά δεν πήρε μέρος στις εκλογές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 16 Μαΐου

Γεγονότα 1527: Οι Φλωρεντινοί διώχνουν για δεύτερη φορά από την εξουσία την οικογένεια των Μεδίκων και αποκαθιστούν τη Δημοκρατία στη Φλωρεντία. 1717: Φυλακίζεται στη Βαστίλη...

Φόρτωση άρθρων...