Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Εκπρόσωπος ΝΑΤΟ: Ο Στόλτενμπεργκ δεν έχει πρόθεση να παραταθεί η θητεία του

Πλανήτης

Δεν επιθυμεί να παρατείνει ξανά τη θητεία του μετά τη λήξη της τον Οκτώβριο ο Γενς Στόλτενμπεργκ, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της βορειοατλαντικής συμμαχίας.

Τον Μάρτιο του 2022, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι ηγέτες της Συμμαχίας αποφάσισαν να παρατείνουν τη θητεία του Νορβηγού αξιωματούχου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Από εδώ και πέρα «δεν έχει καμία πρόθεση να ζητήσει περαιτέρω παράταση της θητείας του», δήλωσε η Οάνα Λουνγκέσκου, εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.

«Η θητεία του γενικού γραμματέα παρατάθηκε τρεις φορές και υπηρέτησε συνολικά για σχεδόν εννέα χρόνια», σημείωσε.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, ο οποίος γίνεται 64 ετών τον Μάρτιο, ανέλαβε επικεφαλής της Ατλαντικής Συμμαχίας τον Οκτώβριο του 2014.

Πρώτος επικεφαλής του ΝΑΤΟ από μια χώρα που συνορεύει με τη Ρωσία, η θητεία του ξεκίνησε με φόντο τις αντιπαραθέσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου -ήδη- λίγους μήνες μετά την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ και Ιράν υποβαθμίζουν την επίθεση - Επιδιώκουν αποκλιμάκωση, εκτιμούν αναλυτές

Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά τα αντίποινα τα ξημερώματα από το Ισραήλ για την επίθεση του Ιράν. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι το Ισραήλ...

Σαν σήμερα - 20 Απριλίου

Γεγονότα 1303: Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο Σαπιέντσα Ρώμης από τον Πάπα Βονιφάτιο Η΄. 1534: Ο Ζακ Καρτιέ ξεκινά το ταξίδι του προς τη σημερινή ανατολική ακτή του Καναδά, τη Νέα...

Φόρτωση άρθρων...