Τρίτη
21 Μαΐου 2024

Έκρηξη ηφαιστείου στη Νέα Ζηλανδία: Δύτες αναζητούν πτώματα γύρω από το νησί Γουάιτ

Πλανήτης

Δύτες αναζητούν πτώματα στα νερά γύρω από το νησί Γουάιτ της Νέας Ζηλανδίας, πέντε ημέρες μετά την έκρηξη ηφαιστείου που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 16 ανθρώπους.

Υπό την απειλή μιας νέας έκρηξης, οι δύτες προσπαθούν να βρουν τα πτώματα δύο ανθρώπων που εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι.

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε μια ζώνη όπου ένα πτώμα εθεάθη να επιπλέει στη θάλασσα την επομένη της φονικής έκρηξης.

Από τους 47 ανθρώπους που βρίσκονταν πάνω στο νησί τη στιγμή της έκρηξης, τουλάχιστον 16 έχουν σκοτωθεί και 28 εξακολουθούσαν σήμερα να νοσηλεύονται στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, από τους οποίους 21 βρίσκονται σε κατάσταση που οι γιατροί χαρακτηρίζουν «κρίσιμη».

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους αυτούς ήταν τουρίστες προερχόμενοι από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γερμανία, Αυστραλία, την Κίνα, τη Μαλαισία και τη Νέα Ζηλανδία.

Οι σοροί των έξι ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους περισυλλέχθηκαν χθες, Παρασκευή, με μία επικίνδυνη επιχείρηση από επίλεκτους νεοζηλανδούς στρατιώτες, ενώ υπήρχε κίνδυνος να σημειωθεί νέα έκρηξη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: «Εξωφρενική» η απόφαση του εισαγγελέα του Διεθνούς Δικαστηρίου να ζητήσει εντάλματα για τη σύλληψη Νετανιάχου

Η απόφαση του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ζητήσει έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τους Ισραηλινούς ηγέτες είναι «εξωφρενική», δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος Τζο Μπ...

Η FIAT στο «στόχαστρο» της κυβέρνησης Μελόνι – Κατάσχεση εκατοντάδων αυτοκινήτων από την ιταλική αστυνομία

Αυξάνεται η ένταση μεταξύ της κυβέρνησης της Ιταλίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας Stellantis. Η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας κατάσχεσε δεκάδες Fiat Topolino στο λιμάνι του Λιβ...

Φόρτωση άρθρων...