Έκρηξη έγινε στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Μαδρίτη, όπως μεταδίδει το Reuters. Πληροφορίες αναφέρουν ότι προκλήθηκε από παγιδευμένη επιστολή ή δέμα, ενώ υπάρχει ένας τραυματίας.

Πρόκειται για τον υπάλληλο που επιχείρησε να ανοίξει το παγιδευμένο πακέτο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο υπάλληλος έχει τραυματιστεί ελαφρά, ωστόσο διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Η ισπανική Αστυνομία έχει αποκλείσει το κτίριο και έχει ενεργοποιήσει τα πρωτόκολλα ασφαλείας για τρομοκρατική ενέργεια. 

Ο εργαζόμενος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Nuestra Señora de América», της ισπανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η βόμβα βρισκόταν σε φάκελο που παρέλαβε ο τραυματίας υπάλληλος. Η  περιοχή όπου βρίσκεται η πρεσβεία της Ουκρανίας, είναι στη Ronda Abubilla.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροτεχνουργοί και αστυνομικές δυνάμεις.

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο υπάλληλος της ουκρανικής πρεσβείας στη Μαδρίτη τραυματίστηκε σε έκρηξη που σημειώθηκε ενώ χειριζόταν επιστολή. Ο υπάλληλος υπέστη ελαφριά τραύματα και μετέβη στο νοσοκομείο με δική του ευθύνη, προσέθεσε η αστυνομία. Οι Αρχές ερευνούν το περιστατικό, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η περιοχή γύρω από την πρεσβεία είχε αποκλειστεί από την Αστυνομία, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο TVE.