Τρίτη
21 Μαΐου 2024

«Έξυπνα» μηχανήματα ακτίνων Χ θα εντοπίζουν παράνομα ή επικίνδυνα φορτία

Πλανήτης

Συνεχώς αναβαθμίζονται και εξελίσσονται οι τεχνολογίες ασφαλείας στα αεροδρόμια. Η τελευταία τέτοιου είδους τεχνολογία έρχεται από τα εργαστήρια του University College London (UCL). 

Ερευνητές του University College London  ανέπτυξαν μια νέα τεχνολογία για τα μηχανήματα ακτινών Χ με τα οποία ελέγχονται οι αποσκευές και οι επιβάτες στα αεροδρόμια.

Έχει διαπιστωθεί ότι τα συμβατικά μηχανήματα ακτινών Χ στα αεροδρόμια αποτυγχάνουν σε ποσοστά που φτάνουν το 80% να εντοπίσουν στις αποσκευές όπλα, ναρκωτικά και εκρηκτικές ύλες. 

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης με την οποία υποστηρίζουν ότι τα μηχανήματα ακτινών Χ θα μπορούν να εντοπίζουν όπλα, ναρκωτικά και εκρηκτικά με ποσοστό επιτυχία 100%.

Η τεχνολογία αυτή θα μπορεί να εντοπίσει και είδη άγριας ζωής που αποτελούν αντικείμενο λαθρεμπορίας αλλά μπορεί να έχει και άλλους είδους εφαρμογές, σύμφωνα με τους ερευνητές του UCL. 

Όπως υποστηρίζουν η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον ιατρικό τομέα ως ένα νέο είδος απεικονιστικής μεθόδου αλλά και στον εντοπισμό αδύναμων σημείων ή σημείων που έχουν υποστεί κάποιου είδους ζημιά σε βιομηχανικά συστήματα και δομές.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...