Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Έλληνας καθηγητής του John Hopkins: Η πανδημία φεύγει σε 8 μήνες, ο κορονοϊός μένει

Πλανήτης

Στην εκτίμηση ότι η πανδημία σε 6-8 μήνες θα έχει λάβει τέλος προχώρησε ο Έλληνας καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο John Hopkins, Παναγιώτης Γαλιατσάτος.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «έχουμε το εμβόλιο, θεραπείες, τα φάρμακα της Merck και της Pfizer οπότε πιστεύω ότι η πανδημία θα φύγει σε 6-8 μήνες» εκτιμώντας ωστόσο ότι ο κορονοϊός θα μείνει σε κάποια μέρη του κόσμου.

Όπως τόνισε ο κ. Γαλιατσάτος ότι ο εμβολιασμός είναι υψίστης σημασίας και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας , θα αποτελέσει το κλειδί για να λήξει η πανδημία: «Πρέπει να εμβολιστούμε ώστε ο οργανισμός μας να είναι πιο «έξυπνος» απέναντι στον ιό. Έτσι θα είμαστε έτοιμοι απέναντι στο κίνδυνο και μαζί με τις μάσκες, η πανδημία θα φύγει».

Σχετικά με την εντατικοποίηση των εμβολιασμών επεσήμανε πως πρέπει οι γιατροί να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου ώστε να μεταβεί μαζικότερα στα εμβολιαστικά κέντρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στην Τουρκία ο ηγέτης της Χαμάς για συνομιλίες με τον Ερντογάν, που διεκδικεί μεσολαβητικό ρόλο στο Παλαιστινιακό

Με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντάται σήμερα Σάββατο ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια εν μέσω τεταμένου κλίματος στη Μέση Ανατολή μετά το ισραηλιν...

Ισραήλ και Ιράν υποβαθμίζουν την επίθεση - Επιδιώκουν αποκλιμάκωση, εκτιμούν αναλυτές

Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά τα αντίποινα τα ξημερώματα από το Ισραήλ για την επίθεση του Ιράν. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι το Ισραήλ...

Φόρτωση άρθρων...