Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Εμφύλιος Wagner - Πούτιν: «Υπήρξε ξένη παρέμβαση χωρίς αμφιβολία» στην εξέγερση της Wagner, είπε ο Βούτσιτς

Πλανήτης

Αναμφισβήτητη θεωρεί ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς την «ξένη συμμετοχή και υποστήριξη» στην ένοπλη εξέγερση που πραγματοποίησε η Wagner.

«Δεν θέλω να πω ποιος συμμετείχε σε αυτό από το εξωτερικό, αλλά μην αμφιβάλλετε, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αμφιβολίες ... Πάντα έχουμε ξένες υπηρεσίες που εμπλέκονται σε αμέτρητα πράγματα», δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος σε τηλεοπτικό κανάλι της χώρας του.

«Και στη Ρωσία ήξεραν ακριβώς και επέλεξαν το θέμα, είπαν "έχουμε διεφθαρμένους ανθρώπους σε ορισμένες θέσεις", κάτι που είναι εν μέρει αλήθεια. Αλλά είναι αυτός λόγος για να επιτεθείς στη χώρα σου και να τη μαχαιρώσεις πισώπλατα την πιο δύσκολη στιγμή; Φυσικά όχι, αλλά το κάνατε επειδή σας βοήθησαν πολλοί ξένοι που είχαν υψηλές προσδοκίες», πρόσθεσε ο Βούτσιτς.

Κατά τη γνώμη του Βούτσιτς, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, με την «αποφασιστική δήλωσή του και τη σταθερή του θέση, σταμάτησε προσωπικά όλο αυτό, διαφορετικά κανείς δεν θα μπορούσε να το σταματήσει».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

WSJ: Τελεσίγραφο μίας εβδομάδας από το Ισραήλ στη Χαμάς για εκεχειρία, διαφορετικά ξεκινά η εισβολή στη Ράφα

Μία εβδομάδα διορία για την αποδοχή του σχεδίου κατάπαυσης πυρός δίνει το Ισραήλ στην Χαμάς, διαφορετικά θα ξεκινήσει τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με την Wall Street...

Φόρτωση άρθρων...