Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Eνδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Θρίαμβος για τον γιο του φιλέλληνα Μενέντεζ

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ ο νεότερος, γιος του φιλέλληνα επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Μπόμπ Μενέντεζ, ανακηρύχθηκε νικητής έναντι του Ρεπουμπλικανού Μάρκος Αρόγιο στην 8ης Περιφέρεια του Νιου Τζέρσεϊ.

Ο Μενέντεζ ο νεότερος είναι εξοικειωμένος με την περιοχή, η οποία περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της κομητείας Χάντσον καθώς, ο πατέρας του, γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ εκπροσωπούσε μεγάλο μέρος της για περισσότερο από μια δεκαετία προτού εκλεγεί στη Γερουσία των ΗΠΑ το 2006.

Ο νεότερος Mενέντεζ δεν έχει εμπειρία σε εκλογικό αξίωμα, αλλά ως γιος βουλευτή, λέει πως ξέρει τι σημαίνει αυτή η δουλειά και τι ευθύνες συνεπάγεται. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, περίπου το 7% των αντιπροσώπων των ΗΠΑ είχαν ένα μέλος της οικογένειας να υπηρετεί πριν από εκείνους, σύμφωνα με τον Ντάνιελ Σμιθ, καθηγητή του Πανεπιστημίου Columbia που μελέτησε το θέμα.

«Σίγουρα δεν είναι δεδομένο» ότι ένας υποψήφιος με διάσημο επώνυμο θα κερδίσει την κούρσα είπε στο New Jersey Monitor, «αλλά οι υποψήφιοι που ανήκουν σε πολιτικές δυναστείες συνήθως απολαμβάνουν ισχυρά πλεονεκτήματα όσον αφορά την αναγνώριση του ονόματος, τη χρηματοδότηση της εκστρατείας και τα δίκτυα».

«Όταν μιλάς με ψηφοφόρους, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να βρεις λύσεις στα οικονομικά, εκπαιδευτικά ζητήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν», είχε πει ο Μενέντεζ προεκλογικά «Αυτό είναι που απασχολεί περισσότερο τους ανθρώπους και σε αυτό συνεχίζουμε να παραμένουμε συγκεντρωμένοι».

Ο γιος του φιλέλληνα γερουσιαστή με ρίζες από την Κούβα

Σε συνέντευξή του ο Μενέντεζ συζήτησε την ανατροφή του στην Union City, μια πυκνή, εργατική κοινότητα της κομητείας Χάντσον που προσελκύει εδώ και πολύ καιρό Κουβανούς μετανάστες, όπως οι παππούδες του. Ο πατέρας του ήταν εκλεγμένος αξιωματούχος στα 19 του, όταν κατέλαβε μια θέση στο σχολικό συμβούλιο της πόλης και η μητέρα του ήταν δασκάλα.

Η ιστορία των παππούδων του που ήρθαν στην Αμερική για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή «είναι ο καθημερινός οδηγός μου» όπως έχει δηλώσει.

Ο Μενέντεζ, ο οποίος ζει στο Τζέρσεϊ Σίτι, είχει πει ότι θέλει να πιέσει για πολιτικές που θα βοηθήσουν τις μεσαίες, εργαζόμενες οικογένειες της 8ης Περιφέρειας. Θέλει να επανεγκρίνει τη διευρυμένη πίστωση φόρου για παιδιά που έληξε πέρυσι, η οποία πιστεύει ότι θα βοηθήσει πολύ τους γονείς που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την ακριβή παιδική φροντίδα.

Θέλει επίσης να πιέσει για πιο προσιτή στέγαση και υγειονομική περίθαλψη και να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο κόστος των αγαθών. Θέλει να υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα, και να υπογράψει τον Νόμο για την Προστασία του Δικαιώματος στην Οργάνωση, νομοθεσία που θα διευκόλυνε τη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων.

Ο Mενέντεζ είναι επίτροπος της Λιμενικής Αρχής και δικηγόρος στο Lowenstein Sandler, ενώ είχε σκεφτεί να θέσει υποψηφιότητα και για την δημαρχία της πόλης«Εργαζόμαστε καθημερινά για να οικοδομήσουμε έναν ευρύ συνασπισμό ανθρώπων που βλέπουν το όραμά μας και συμφωνούν με αυτό, και που πιστεύουν ότι έτσι προχωράμε την περιοχή και τη χώρα μπροστά», λέει

Ο πρεσβύτερος Μενέντεζ, Μπόμπ, όπως τον αποκαλούν οι συμπατριώτες του, έχει ορθώσει πολλές φορές το ανάστημα τα από τα έδρανα της Αμερικανικής γερουσίας προκειμένου να υποστηρίξει τις διπλωματικές θέσεις της Ελλάδας και της Κύπρου απέναντι στον αναθεωρητισμό και την προκλητικότητα της Τουρκίας. Στην κοινότητα των Λατίνων θεωρείται ένθερμος υποστηρικτής της αναθεώρησης των νόμων για τη μετανάστευση και της βοήθειας των νέων κατοίκων να αποκτήσουν υπηκοότητα και έχει κερδίσει καθοριστικές νίκες στις τρεις τελευταίες γενικές εκλογές του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σημάδια αποκλιμάκωσης στη Mέση Ανατολή: Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το Iσραηλινό πλήγμα στην Ισφαχάν

O υπουργός Εξωτερικών του Ιράν υποστήριξε ότι «αυτό που έγινε την προηγούμενη νύχτα δεν ήταν επίθεση». Αναφερόμενος στα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν, είπε ότι «έμοιαζαν περισσότερο με...

Στην Τουρκία ο ηγέτης της Χαμάς για συνομιλίες με τον Ερντογάν, που διεκδικεί μεσολαβητικό ρόλο στο Παλαιστινιακό

Με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντάται σήμερα Σάββατο ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια εν μέσω τεταμένου κλίματος στη Μέση Ανατολή μετά το ισραηλιν...

Η Βόρεια Κορέα έκανε πυραυλική δοκιμή Κρουζ και δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου αντιαεροπορικού πυραύλου

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε χθες Παρασκευή σε δοκιμή κεφαλής πυραύλου Κρουζ και σε δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου αντιαεροπορικού πυραύλου, όπως μεταδίδει σήμερα το βορειοκορεατικό π...

Φόρτωση άρθρων...