Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

Εντός της ημέρας η Ιρλανδία αναγνωρίζει το παλαιστινιακό κράτος

Πλανήτης

Στην αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης αναμένεται να προχωρήσει σήμερα, Τετάρτη η Ιρλανδία.

Προβλέπεται να παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου ηγετών της κυβέρνησης του κράτους μέλους της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του ιρλανδού πρωθυπουργού Σάιμον Χάρις, στις 08:00 (τοπική ώρα· 10:00 ώρα Ελλάδας).

Να σημειωθεί ότι, το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών ανάρτησε στο X (πρώην Twitter) βίντεο απευθυνόμενο στο Δουβλίνο για να το προειδοποιήσει πως αναγνωρίζοντας παλαιστινιακό κράτος θα μετατραπεί «σε πιόνι στα χέρια του Ιράν» και της Χαμάς.

Σήμερα, θα ανακοινώσει το πότε θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος και η Ισπανία. Την απόφαση αυτή κοινοποίησαν τον Μάρτιο στις Βρυξέλλες ανακοίνωση με τους επικεφαλής των κυβερνήσεων της Ιρλανδίας, της Σλοβενίας και της Μάλτας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Το ζεύγος Ομπάμα ανακοίνωσε ότι στηρίζει την Κάμαλα Χάρις για την προεδρία (βίντεο)

Με ένα τηλεφώνημα με την Κάμαλα Χάρις έκαναν γνωστή ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ τη στήριξη τους στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις εκλογές του...

Η εισαγγελία του Παρισιού αναλαμβάνει την έρευνα για το σαμποτάζ που προκάλεσε χάος στον σιδηρόδρομο

Έρευνας για το σύνολο των ζημιών που προκλήθηκαν εσκεμμένα σε εγκαταστάσεις της SNCF, της γαλλικής εταιρείας σιδηροδρόμων, ανακοίνωσε η εισαγγελέας του Παρισιού, Λορ Μπεκιό. Η Εθνι...

Φόρτωση άρθρων...