Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Επικό τρολάρισμα από τον Έλον Μασκ στη NASA - Η ξεκαρδιστική ανάρτηση για το James Webb

Πλανήτης

Ο Ελον Μασκ ουκ ολίγες φορές τον τελευταίο καιρό έχει προκαλέσει αίσθηση με τις χιουμοριστικές αναρτήσεις που δημοσιεύει στα social media και αυτή τη φορά «ξαναχτύπησε».

Αφορμή τώρα στάθηκαν οι εντυπωσιακές φωτογραφίες από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, τις οποίες έδωσε στη δημοσιότητα η NASA, με τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο να μη σπαταλά την ευκαιρία να την «τρολάρει».

Οι φωτογραφίες αυτές που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια του διαστημικού του ταξιδιού κοινοποιήθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο σε ζωντανή μετάδοση από το Goddard Space Flight Center στο Μέριλαντ των ΗΠΑ προκαλώντας θαυμασμό αλλά και αντιδράσεις.

Καλή προσπάθεια ΝΑSA

Συνωμοσιολόγοι δεν πιστεύουν στην αυθεντικότητα των εικόνων από το τηλεσκόπιο James Webb, τις οποίες θεωρούν επεξεργασμένες με ειδικά προγράμματα ή απλά κατασκευασμένες.

Ανάμεσα σε αυτούς φαίνεται ότι είναι και Έλον Μασκ, ο οποίος θέλησε να «τρολάρει» τη NASA ποστάροντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μια φωτογραφία από πάγκο κουζίνας με το σχόλιο: «Καλή προσπάθεια NASA».

Παρ όλα αυτά είναι αδιαμφισβήτητο, κατά τους επιστήμονες, ότι οι εντυπωσιακές φωτογραφίες του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb (JWST) άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο στην εξερεύνηση του σύμπαντος.

Παράλληλα, οι αστρονόμοι δηλώνουν ότι τις σημαντικές ανακαλύψεις που μπορεί να κάνει δεν τις έχει φανταστεί ανθρώπινος νους.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σοκ στο Ουισκόνσιν: Δασκάλα κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε μαθητή δημοτικού, δύο μήνες πριν το γάμο της

Σοκ προκάλεσε στο Ουισκόνσιν η είδηση της σύλληψης μιας 24χρονης δασκάλας, που κατηγορείται για ανάρμοστες περιπτύξεις με μαθητή Ε΄Δημοτικού, λίγους μήνες πριν το γάμος της. Η φ...

Η Γερμανία καλεί για εξηγήσεις τον Ρώσο επιτετραμμένο για κυβερνοεπιθέσεις από την υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών

Για εξηγήσεις κάλεσε η Γερμανία τον Ρώσο επιτετραμμένο που ασκεί χρέη πρεσβευτή στο Βερολίνο. Αφορμή ήταν μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων με στόχο το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, αλλά και τ...

Φόρτωση άρθρων...