Με ανάρτησή της στην πλατφόρμα “Χ” η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι είχε επικοινωνία με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντοναλντ Τραμπ και με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελέσκι, μετά την επίθεση στο Κίεβο και τα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ουκρανική πρωτεύουσα.
Όπως τονίζει στο μήνυμά της η κ. Φον ντερ Λάιεν «Μόλις μίλησα με τον Πρόεδρο Ζελένσκι και στη συνέχεια με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη μαζική επίθεση στο Κίεβο που έπληξε επίσης τα γραφεία της ΕΕ.
Ο Πούτιν πρέπει να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Πρέπει να διασφαλίσουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη για την Ουκρανία, με σταθερές και αξιόπιστες εγγυήσεις ασφαλείας που θα μετατρέψουν τη χώρα σε μια απροσπέλαστη αμυντική δύναμη. Η Ευρώπη θα διαδραματίσει πλήρως τον ρόλο της. Το αμυντικό μας εργαλείο SAFE, για παράδειγμα, θα είναι σημαντικό για την ενίσχυση των γενναίων ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων» τόνισε.
CNN: ΗΠΑ και Ευρώπη διατηρούν εμπόριο ύψους πολλών δισ. με τη Ρωσία παρά τον πόλεμο
Η Ρωσία πανηγυρίζει για την πολύνεκρη επίθεση στο Κίεβο: Πετύχαμε τους στόχους μας - Διεθνείς αντιδράσεις
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις