Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Επικοινωνία Μακρόν με Νετανιάχου – Στήριξη του Γάλλου προέδρου στο Ισραήλ

Πλανήτης

Την απόλυτη υποστήριξη της Γαλλίας στο Ισραήλ και στο δικαίωμα του να αμυνθεί, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα Δευτέρα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ελιζέ, ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε ότι καταδικάζει με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς, και εξέφρασε εκ νέου την ανησυχία του για την τύχη των ομήρων και των τραυματιών. Ο Γάλλος πρόεδρος είχε επίσης τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον βασιλιά της Ιορδανίας και τους ηγέτες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Αιγύπτου, του Λιβάνου και της Παλαιστινιακής Αρχής.

Η απάντηση του Ισραήλ στην άνευ προηγουμένου πολύπλευρη επίθεση από Παλαιστίνιους ένοπλους από τη Λωρίδα της Γάζας θα «αλλάξει τη Μέση Ανατολή», διεμήνυσε νωρίτερα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Μίλησε σε δημάρχους των νότιων παραμεθόριων πόλεων που επλήγησαν από την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς που ξεκίνησε το Σάββατο, ανέφερε το γραφείο του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Deutsche Welle: Ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου ετοιμάζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η ισραηλινή κυβέρνηση βλέπει με ανησυχία προς τη Χάγη. Εκεί είναι η έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), το οποίο, όπως λέγεται, ετοιμάζει μέσα στην εβδομάδα διεθνές ένταλ...

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δε θα δεχθώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε σήμερα στην Ιερουσαλήμ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι ...

Φόρτωση άρθρων...