Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Επίθεση της τουρκικής αντιπολίτευσης κατά του Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης

Πλανήτης

Δριμεία επίθεση κατά του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τις δηλώσεις του στην Αθήνα για τη Συνθήκη της Λωζάνης εξαπέλυσε η τουρκική αντιπολίτευση. Μάλιστα, ζητά να τις διορθώσει χαρακτηρίζοντας τες ως ατυχείς.

Σε συνέντευξή Τύπου που παρέθεσε στην τουρκική Εθνοσυνέλευση ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Μπαρίς Γιαρκαντάς ότι υποστήριξε ότι «το Εθνικό Συμβόλαιο και η Συνθήκη της Λωζάνης είναι για την Τουρκία ο τίτλος ιδιοκτησίας της».

«Το να ανοίγει κανείς συζήτηση για τη Συνθήκη της Λωζάνης, να αγνοεί τη Συνθήκη της Λωζάνης και να λέει ότι μπορεί να την αναθεωρήσει σημαίνει κατάργηση της Τουρκικής Δημοκρατίας. Ο Ερντογάν πρέπει το συντομότερο να διορθώσει αυτές τις ατυχείς δηλώσεις του», ανέφερε ο Μπαρίς Γιαρκαντάς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 20 Μαΐου

Γεγονότα 325: Πραγματοποιείται η πρώτη Οικουμενική Σύνοδος στη Νίκαια. 526: Τεράστιος σεισμός σκοτώνει 300.000 ανθρώπους στη Συρία και την Αντιόχεια. 1293: Ο βασιλιάς Σάντ...

Η FIAT στο «στόχαστρο» της κυβέρνησης Μελόνι – Κατάσχεση εκατοντάδων αυτοκινήτων από την ιταλική αστυνομία

Αυξάνεται η ένταση μεταξύ της κυβέρνησης της Ιταλίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας Stellantis. Η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας κατάσχεσε δεκάδες Fiat Topolino στο λιμάνι του Λιβ...

Φόρτωση άρθρων...