Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Έρευνα: Η τρίτη δόση του εμβολίου της Moderna αυξάνει κατά 37 φορές τα αντισώματα κατά της Όμικρον

Νέα στοιχεία για την αποδοτικότητα της τρίτης δόσης του εμβολίου της κατά της μετάλλαξης Όμικρον ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία Moderna.

Η έρευνα για την αποτελεσματικότητα απέναντι στην Όμικρον έγινε για δυο τύπους ενισχυτικής δόσης: αυτής με τα 50μg που έχει εγκριθεί και μιας με 100μg. 

Η τρίτη δόση εμβολίου των 50μg αυξάνει κατά 37 φορές τα αντισώματα κατά της παραλλαγής Όμικρον, ενώ με τη δόση των 100μg τα αντισώματα αυξάνονται κατά 83 φορές, σύμφωνα με τη Moderna. 

«Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων Covid-19 από τη παραλλαγή Όμικρον είναι ανησυχητική για όλους μας. Παρά ταύτα, αυτά τα στοιχεία που δείχνουν ότι η ενισχυτική δόση εμβολίου της Moderna, που έχει ήδη εγκριθεί, μπορεί να αυξήσει έως και κατά 37 φορές τα επίπεδα αντισωμάτων είναι καθησυχαστικά», ανέφερε ο Στεφάν Μπανσέλ, CEO της Moderna.

O Μπανσέλ τονίζει στη δήλωσή του ότι για να ανταποκριθεί σε αυτό το υψηλά μεταδοτικό στέλεχος του κορωνοϊού η Moderna συνεχίζει να αναπτύσσει μια ενισχυτική δόση εμβολίου που θα στοχεύει στην Όμικρον. 

Το εμβόλιο της Moderna για την Όμικρον θα έχει την κωδική ονομασία mRNA-1273.529 και οι κλινικές δοκιμές θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2022.

Η Moderna, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, συνεχίζει να αναζητά υποψήφια booster και για άλλες ανησυχητικές μεταλλάξεις (Variants of Concern).

Μεταξύ άλλων, μετά την έρευνα που πραγματοποίησε, η Moderna υποστηρίζει πως διαπιστώθηκε ότι είναι ασφαλής η χορήγηση ενισχυτικής (booster) δόσης των 100μg, καθώς οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι συγκρίσιμες με αυτές μετά τις δυο αρχικές δόσεις. 

Ωστόσο, η Moderna αναγνωρίζει ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τη χορήγησης της μεγάλης ενισχυτικής δόσης (100μg) ήταν ελαφρά πιο συχνές απ’ ό,τι με τη δόση των 50μg.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 28 Μαρτίου

Γεγονότα 845: Τρεις τόνους ασήμι, ποσό τεράστιο για την εποχή, δίνει στους Βίκινγκς ο βασιλιάς των Φράγκων Κάρολος ο Φαλακρός, για να φύγουν από το Παρίσι, το οποίο είχαν καταλά...

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Δύο ύποπτοι κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους (Videos)

Έφεση κατά της προφυλάκισής τους κατέθεσαν δύο ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση στον πολυχώρο «Crocus City Hall» στη Μόσχα. Ο Αμιρτσόμ Ισλάμοφ και ο πατέρας του Ισροήλ Ισλάμ...

Φόρτωση άρθρων...