Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Έρευνα- Κορωνοϊός : Περισσότερα από 5,2 εκατομμύρια παιδιά σε όλον τον κόσμο έχουν χάσει κάποιον γονέα

Πλανήτης

Πάνω από τρία στα τέσσερα παιδιά (76,5%) έχουν χάσει τους πατέρες τους, ενώ το 23,5% τις μητέρες τους, καθώς ο κοροναϊός έπληξε δυσανάλογα τους άνδρες.

Περισσότερα από 5,2 εκατομμύρια παιδιά έως 17 ετών, σε όλον τον κόσμο, έχουν χάσει τουλάχιστον έναν γονέα ή κηδεμόνα εξαιτίας του κοροναϊού, σύμφωνα με μία νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.

Στην Ελλάδα η μελέτη εκτιμά ότι τουλάχιστον 290 παιδιά έχουν βιώσει την απώλεια ενός γονέα ή και των δύο, αριθμός που αυξάνει στα 320 εάν συμπεριληφθούν και οι κηδεμόνες παππούδες.

Εκτιμάται ότι από τα ορφανά το 14,6% είναι παιδιά ηλικίας έως τεσσάρων ετών, το 21,8% 5-9 ετών, ενώ η πλειονότητα (63,6% ή σχεδόν δύο στα τρία) είναι ηλικίας 10-17 ετών.

Στην πραγματικότητα, οι αριθμοί των ορφανών είναι μεγαλύτεροι, καθώς η μελέτη βασίστηκε σε στοιχεία από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2021, δηλαδή πριν «χτυπήσει» η Όμικρον.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι έως τον Ιανουάριο του 2022 περίπου 6,7 εκατομμύρια παιδιά έχουν χάσει γονέα ή κηδεμόνα. Πάνω από τρία στα τέσσερα παιδιά (76,5%) έχουν χάσει τους πατέρες τους, ενώ το 23,5% τις μητέρες τους, καθώς ο κοροναϊός έπληξε δυσανάλογα τους άνδρες.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρόμπερτ Φίτσο: Επιτυχημένη η επέμβαση στην κοιλιακή χώρα - Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος δέχτηκε πυροβολισμούς στην πόλη Χάντλοβα της κεντρικής Σλοβακίας, τη στιγμή που συν...

Φόρτωση άρθρων...