Πέμπτη
29 Σεπτεμβρίου 2022

Ερντογάν: «Δεν θέλουμε ένα νέο Τσερνόμπιλ, είμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας»

Πλανήτης

Στην Ουκρανία βρέθηκε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, συναντήθηκε με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ερντογάν υπέγραψε συμφωνία με την Ουκρανία για να βοηθήσει στην ανακατασκευή των υποδομών που καταστράφηκαν από τη ρωσική εισβολή.

«Ανησυχώ. Δεν θέλουμε άλλο Τσερνόμπιλ», είπε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι συζήτησε πιθανούς τρόπους τερματισμού του πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας σε μια τριμερή συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και τον επικεφαλής του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση στο Λβιβ της Ουκρανίας, ο Ερντογάν είπε ότι συζήτησαν για την αξιοποίηση της θετικής ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε από μια συμφωνία εξαγωγής σιτηρών με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ για την εδραίωση διαρκούς ειρήνης.

Ακόμα, είπε ότι συζήτησαν για την ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και ότι αργότερα θα θέσει το θέμα στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτό το θέμα… του τι συνέβη με την ανταλλαγή αυτών των αιχμαλώτων», είπε ο Ερντογάν.

Η Τουρκία και ο Ερντογάν διαδραμάτισαν ηγετικό ρόλο στη συμφωνία αποστολής σιτηρών, η οποία βοήθησε στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης, είπε από τη μεριά του ο Ουκρανός Πρόεδρος.

«Ενώ συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την εξεύρεση λύσης, παραμένουμε στο πλευρό των φίλων μας των Ουκρανών», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Politico: Ίσως να είναι πολύ αργά όταν υπάρξουν ενδείξεις για πυρηνικό χτύπημα του Πούτιν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, και οι συμμαχικές υπηρεσίες πληροφοριών, εντείνουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό οποιωνδήποτε ρωσικών στρατιωτικών κινήσεων που θα μπορούσαν να καταδείξο...