Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Ερντογάν: «Γερμανία και Γαλλία όργανα της ελληνικής-ελληνοκυπριακής προπαγάνδας»

Νέα επίθεση εναντίον της Γερμανίας και της Γαλλίας εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δήλωση του σε δημοσιογράφους στο προεδρικό αεροσκάφος, ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγόρησε τις δύο χώρες ότι αποτελούν εργαλεία της ελληνικής και της ελληνοκυπριακής προπαγάνδας.

«Δυστυχώς η Γερμανία και η Γαλλία είναι εργαλεία ελληνικής και της ελληνοκυπριακής προπαγάνδας», υποστήριξε ο Ερντογάν.

«Είναι απαράδεκτο να επικρίνεται η χώρα μας με ανακριβείς εκτιμήσεις, ενώ συγχωρούμε τα βήματα της Ελλάδας που αγνοούν το διεθνές δίκαιο», ανέφερε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

«Η Τουρκία έχει αποδείξει τη θέση της υπέρ της Ευρωπαϊκής σταθερότητας καθώς υπήρξε πρωτοπόρος στη λύση της παγκόσμιας κρίσης των σιτηρών», πρόσθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αναφερθείς στις σχέσεις της χώρας με τη Ρωσία, υπογράμμισε ότι «πάντα καταφέρναμε να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε μέσω του διαλόγου και της συνεργασίας. Η αμοιβαία κατανόηση που βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμό που δημιουργήσαμε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν είναι η εγγύηση των σχέσεών μας».

«Τo σημαντικό υπό τις παρούσες συνθήκες. να διατηρήσουμε και να προωθήσουμε τις σχέσεις μας στη βάση των κοινών μας συμφερόντων και στο πλαίσιο του διεθνούς συστήματος», διαμήνυσε ο Ερντογάν.

Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση στο έργο του πυρηνικού σταθμού Akkuyu, προσθέτοντας ότι θα επισκεφθεί την επαρχία Μερσίν την επόμενη εβδομάδα για να επιθεωρήσει το έργο.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης από Μυτιλήνη: Είχαμε πει ότι θα κάνουμε την χώρα εργοτάξιο και τώρα τα έργα παραδίδονται

Στην εκδήλωση για την παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου μίλησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Με το έργο ο χρόνος που θα απαιτείται για τ...

Φόρτωση άρθρων...