Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Ερντογάν: «Η Τουρκία θα γίνει ένας κόμβος και για το φυσικό αέριο»

«Η Τουρκία θα γίνει ένας κόμβος και για το φυσικό αέριο», υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στο τουρκικό Κοινοβούλιο και επανέλαβε τα όσα συζήτησε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην τελευταία συνάντησή τους.

Απευθυνόμενος στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, του AKP, ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε ότι συμφώνησε με τον Ρώσο ομόλογό του να δημιουργήσουν ένα κόμβο φυσικού αερίου στην Τουρκία.

Όπως είπε, ο Πούτιν του είπε πως «η Ευρώπη μπορεί να παίρνει το αέριό της από την Τουρκία». «Η Τουρκία θα γίνει ένας κόμβος και για το φυσικό αέριο. Στην τελευταία συνάντησή μας, συμφωνήσαμε με τον Πούτιν για το θέμα αυτό. Θα δημιουργήσουμε ένα κόμβο εδώ με τουρκικό αέριο που έρχεται από τη Ρωσία», ανέφερε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι «ο Πούτιν ανακοίνωσε στον κόσμο, σύμφωνα με τα δικά του λόγια, πως "η Ευρώπη μπορεί να παίρνει το αέριό της από την Τουρκία"».

Ακόμα, ο Ερντογάν είπε πως στις δυτικές χώρες αυξάνονται οι ανησυχίες εν μέσω ενεργειακών κρίσεων, ενώ η Τουρκία «δεν έχει τέτοιο πρόβλημα».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λονδίνο: Με έξι αστυνομικούς και τρία χτυπήματα από taser η σύλληψη του 36χρονου που επιτέθηκε με σπαθί (βίντεο)

Τις δραματικές στιγμές που οδήγησαν στη σύλληψη του 36χρονου ο οποίος την Τρίτη πραγματοποίησε επίθεση με σπαθί στο νοτιοανατολικό Λονδίνο με αποτέλεσμα ένα 14χρονο παιδί να χάσει ...

Φόρτωση άρθρων...