Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Ερντογάν: Θα κάνουμε τα πάντα για την προστασία των δικαιωμάτων μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο

Πλανήτης

Αποφασισμένος φαίνεται ότι πάει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που φιλοξενούνται στα τουρκικά ΜΜΕ.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι: «Αύριο θα πάμε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ισπανία και θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο σύμφωνα με τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας».

Στη συνέχεια ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε: «Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία όλων των δικαιωμάτων μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο». Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ακόμη ότι «η Άσκηση Έφεσος 2022 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στέλνοντας μήνυμα εμπιστοσύνης στους φίλους μας και φόβου στους εχθρούς μας».

Για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ είπε ακόμη ότι: «Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ θα αποκαλύψουμε κατά πρόσωπο, με ντοκουμέντα, την υποκρισία των συνομιλητών μας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», ρίχνοντας τα «καρφιά» του τόσο σε Σουηδία και Φινλανδία, όσο και στην Ελλάδα.

Τα τουρκικά ΜΜΕ συντηρούν την επιθετική ρητορική

Την ρητορική της σύγκρουσης ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη ενισχύουν τα τουρκικά ΜΜΕ τα οποία επιμένουν στο αφήγημα περί ατζέντας του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η οποία θα συμπεριλαμβάνει και τις αιτιάσεις της Άγκυρας απέναντι στην Αθήνα.

Όπως υποστηρίζουν Γενί Σαφάκ και Σαμπάχ ο Ερντογάν πηγαίνει στη σύνοδο του ΝΑΤΟ με «έξι θέματα στο χέρι». Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στη Σύνοδο Κορυφής, στην οποία θα συμμετάσχουν 30 κράτη-μέλη και αρχηγοί κυβερνήσεων, ο τούρκος πρόεδρος θα συζητήσει τις υποψηφιότητες της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, το διάδρομο σιτηρών, τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, το ζήτημα των νησιών με την Ελλάδα, την επιχείρηση που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στη βόρεια Συρία και την παγκόσμια οικονομία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χάος στα βρετανικά αεροδρόμια: Μεγάλες καθυστερήσεις στον έλεγχο διαβατηρίων λόγω τεχνικού προβλήματος

Χάος επικρατεί στα αεροδρόμια της Βρετανίας, καθώς σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις λόγω τεχνικού προβλήματος. Αναστάτωση έχει προκληθεί στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, κα...

Φόρτωση άρθρων...