Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Ερυθρά Θάλασσα: Εντείνονται οι επιθέσεις των Χούθι σε πλοία

Εντείνουν τις επιθέσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα οι Χούθι. Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν μαχητές Χούθι στην Υεμένη έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα για να δείξουν την υποστήριξή τους στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς που πολεμά το Ισραήλ στη Γάζα.

Οι επιθέσεις, που στόχευαν σε μια διαδρομή που επιτρέπει στο εμπόριο Ανατολής-Δύσης, ειδικά πετρελαίου, να χρησιμοποιήσει τη Διώρυγα του Σουέζ για να εξοικονομήσει χρόνο και έξοδα για τον περίπλου της Αφρικής, ώθησαν ορισμένες ναυτιλιακές εταιρείες να επαναδρομολογήσουν τα πλοία στις αρχές Δεκεμβρίου. 

Λόγω αυτού πληθαίνουν οι φωνές που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη μιας στρατιωτικής επιχείρησης υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να ανοίξουν ξανά οι διελεύσεις στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διαδηλώσεις και καταλήψεις σε πανεπιστήμια κατά του πολέμου στη Μ. Ανατολή σε 8 χώρες

Το φοιτητικό κίνημα εναντίον του πολέμου στη Μέση Ανατολή συνεχίζεται και διευρύνεται σε διεθνές επίπεδο: από τις αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις, όπου αντιμετωπίστηκε σε αρκετές ...

Ευχές πάπα Φραγκίσκου για Ορθόδοξο Πάσχα: «Ο Αναστηθείς Κύριος να γεμίσει με χαρά και με ειρήνη όλους»

Ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ευχήθηκε καλό Πάσχα για το Πάσχα των Ορθοδόξων. Ειδικότερα, ο Φραγκίσκος υπογράμμι...

Φόρτωση άρθρων...