Δευτέρα
15 Απριλίου 2024

Ερυθρά Θάλασσα: Βυθίστηκε το Rubymar στον Κόλπο του Άντεν - Είχε δεχθεί επίθεση από τους Χούθι

Πλανήτης

Το φορτηγό πλοίο Rubymar, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί στη νότια Ερυθρά Θάλασσα μετά την πυραυλική επίθεση της 18ης Φεβρουαρίου από τους Χούθι της Υεμένης, βυθίστηκε, σύμφωνα με δήλωση της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Υεμένης το Σάββατο, αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Reuters. 

Το φορτηγό πλοίο Rubymar, με σημαία Μπελίζ, παρέμενε μισοβυθισμένο στο στενό Μπαμπ αλ-Μάντεμπ μετά την πυραυλική επίθεση που είχε δεχθεί από τους αντάρτες Χούθι, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες έθεταν όρους για τη διάσωσή του, με τον ηγέτη των Χούθι να δηλώνει ότι θα επιτρέψουν την επιχείρηση διάσωσης μόνο εάν σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Το βυθιζόμενο βρετανικό πλοίο θα μπορούσε να ανελκυσθεί με αντάλλαγμα την παράδοση οχημάτων βοήθειας στη Γάζα, είχε δηλώσει ο Αλ Χούθι στο "X"(πρώην twitter) .

Το Rubymar που ταξίδευε με προορισμό το Μαρόκο φορτωμένο με 22.000 τόνους λιπασμάτων, είχε βυθιστεί στην πρύμνη, ενώ είχε προκαλέσει και μια κηλίδα καυσίμων μήκους 29 χιλιομέτρων. 

Υπενθυμίζεται ότι οι ναυτικοί που επέβαιναν στο πλοίο απομακρύνθηκαν την περασμένη Δευτέρα, με τη βοήθεια του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Lobivia (κατασκευής 2001) χωρητικότητας 2.082-teu.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Με Ιράν και ΗΠΑ επικοινώνησε η Τουρκία πριν την επίθεση στο Ισραήλ - Τι ζητά η Άγκυρα

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι πριν από την ιρανική επίθεση η Τουρκία επικοινώνησε με το Ιράν και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ζητώντας αυτο...

Η αναχαίτιση της ιρανικής επίθεσης κόστισε στο Ισραήλ 1,35 δισεκατομμύρια δολάρια

Η αναχαίτιση δεκάδων ιρανικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου (13/04) κόστισε στο Ισραήλ περίπου 1,35 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφω...

Φόρτωση άρθρων...