Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Ευλογιά των πιθήκων: Η Ε.Ε. αποφάσισε κοινές αγορές εμβολίου και αντιιικής θεραπείας

Τον τρόπο αντιμετώπισης της ευλογιάς των πιθήκων αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν να γίνουν κοινές αγορές εμβολίου και αντιιικής θεραπείας για την καταπολέμηση της ευλογιάς των πιθήκων.

Ο ιός είναι ενδημικός στην Αφρική, ωστόσο σπάνιος σε άλλα μέρη, δήλωσε ο συντονιστής της Σουηδίας για τα εμβόλια, σύμφωνα με τη σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter.

«Έπειτα από αρκετές συναντήσεις αποφασίσθηκε ότι θα αγοράσουμε τόσο εμβόλιο όσο και μια αντιιική θεραπεία», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Μπέργκστρομ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα αγοράσει το Imvanex της Bavarian Nordic και το Tecovirimat της Siga Technologies στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μέχρι τώρα η Ευρώπη δεν έχει ακόμη υπογράψει συμβόλαιο με καμία από τις δύο εταιρείες. Ωστόσο, ο Ρίτσαρντ Μπέργκστρομ δήλωσε ότι «Θα προχωρήσουμε γρήγορα. Θα πρέπει να έχουμε έτοιμο το συμβόλαιο σε μία εβδομάδα περίπου και μερικές περιορισμένης έκτασης παραδόσεις μπορεί να γίνουν τον Ιούνιο».

Το Reuters αναφέρει πως επιδιώκει σχόλιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το δημοσίευμα αυτό.

Το Imvanex είναι ένα εμβόλιο κατά της ευλογιάς, ασθένεια με την οποία έχει στενή σχέση η ευλογιά των πιθήκων. Έχει αμερικανική έγκριση για την πρόληψη τόσο της ευλογιάς όσο και της ευλογιάς των πιθήκων.

ΠΟΥ: Εφικτός ο περιορισμός της εξάπλωσης της ευλογιάς των πιθήκων

Ανώτερη αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε την Παρασκευή ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι η καταπολέμηση της ευλογιάς των πιθήκων σε μη ενδημικές χώρες, λέγοντας ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με γρήγορη δράση.

«Πιστεύουμε ότι εάν λάβουμε τα σωστά μέτρα τώρα, μπορούμε να το περιορίσουμε εύκολα», δήλωσε η Σιλβί Μπριάντ, διευθύντρια του ΠΟΥ για την Ετοιμότητα Παγκόσμιου Μολυσματικού Κινδύνου σε μια τεχνική ενημέρωση προς τα κράτη- μέλη στην ετήσια συνέλευση του Οργανισμού Υγείας του 
ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Deutsche Welle: Ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου ετοιμάζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η ισραηλινή κυβέρνηση βλέπει με ανησυχία προς τη Χάγη. Εκεί είναι η έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), το οποίο, όπως λέγεται, ετοιμάζει μέσα στην εβδομάδα διεθνές ένταλ...

Τραμπ: «Οι Αριστεροί Παράφρονες προκαλούν χάος στα πανεπιστήμια για να αποσπάσουν την προσοχή από τα σύνορα»

Νέα ανάρτηση έκανε στα κοινωνικά δίκτυα ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της χώρας υποστηρίζει ότι οι διαμαρτυρίες υπέρ της Παλαιστίνη...

ΗΠΑ: 20χρονος έριξε χλωρίνη σε δεξαμενή με σολομούς σκοτώνοντας 18.000 - Κινδυνεύει με πρόστιμο 14 εκατ. δολαρίων

Ένας 20χρονος από τις ΗΠΑ κινδυνεύει να πληρώσει πρόστιμο-μαμούθ που ενδέχεται να φτάσει έως και τα 14 εκατομμύρια δολάρια καθώς συνελήφθη γιατί έριξε χλωρίνη σε δεξαμενή με σολομο...

Φόρτωση άρθρων...